7. Metodički centar

ufzg

VJEŽBAONICA ZA STUDENTE UČITELJSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Osnovna škola Kajzerica  u školskoj godini 2014./2015.imenovana je vježbaonicom za redovne studente Učiteljskog fakulteta u Zagrebu za nastavne predmete Hrvatski jezik, Priroda i društvo, Glazbena kultura i Matematika..

U suradnji s voditeljicama metodičkih vježbi (doc. dr. sc. Vesnom Budnski, Vesnom Bobinski, Dianom Atanasov Piljek, prof., dr. sc Alenom Letinom i doc. dr. sc. Dubravkom Glasnović) i učiteljicama razredne nastave – razrednicama od prvog do četvrtog razrednog odjela, studenti održavaju javne i individualne sate.

Cilj nam je osposobiti studente za svrsishodnu primjenu metodike hrvatskog jezika, prirode i društva i glazbene kulture u samostalnom izvođenju nastavnog sata.

Svojim iskustvom pomažemo studentima, budućim učiteljima, a međusobnom suradnjom i učenjem unaprijeđujemo i svoj rad.

Zadatci su mentora u vježbaonici:
– planirati, pripremiti i vrednovati rad studenta
– surađivati s voditeljima metodičkih vježbi
– surađivati s ostalim učiteljima mentorima i stručnim suradnicima u vježbaonici
– sudjelovati u analizi odgojno-obrazovnog rada.

Mentorice studentima Učiteljskog fakulteta su učiteljice:

Jasminka Viher
Silvija Jurković
Vanessa Golubić
Ines Smolčić
Suzana Santini
Silvana Češljar Češković
Gabrijela Zagoršćak Peroković
Marina Hranilović Hadžić
Romana Piskač
Lidija Žugčić
Ines Sakač.

ff

VJEŽBAONICA ZA STUDENTE FILOZOFSKOG FAKULTETA, ODSJEK ZA PEDAGOGIJU SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Od školske godine 2015./16. naša je škola vježbaonica za studente pedagogije koji studiraju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Voditelji metodičkih vježbi za studente bit će dr. sc. Ante Kolak, docent na Katedri za didaktiku na Odsjeku za pedagogiju. Voditeljica studenata pedagogije je pedagoginja Škole Mirela Sučević, prof.

Učitelji imenovani za mentore studentima pedagogije su:

Mirela Sučević – koordinatorica
Andrea Bosanac
Vesna Draženović Žitko
Danijela Cerjan
Romana Piskač
Sunčana Mumelaš
Marina Hranilović Hadžić

erf

VJEŽBAONICA ZA STUDENTE EDUKACIJSKO – REHABILITACIJSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Od školske godine 2016./17. naša je škola vježbaonica za studente defektologije koji studiraju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Voditeljica studenata je stručna suradnica logopedinja, mr. sc. Daniela Abramović.

VJEŽBAONICA ZA STUDENTE KATOLIČKOG BOGOSLOVNOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Od školske godine 2018./19. naša je škola vježbaonica za studente vjeroučitelje koji studiraju na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Voditeljica studenata vjeroučitelja je vjeroučiteljica Josipa Raos.

azoo.

SURADNJA S AGENCIJOM ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

Škola surađuje s Agencijom za odgoj i obrazovanje kroz niz programa, edukacijskih seminara-radionica u svrhu praćenja, unapređivanja i razvoja odgoja i obrazovanja. Naša je škola domaćin i organizator mnogih stručnih skupova svih nastavnih predmeta. Na taj način i sami imamo priliku sudjelovati u kvalitetnim stručnim usavršavanjima.

Od školske je godine 2015./16. Agencija za odgoj i obrazovanje proglasila našu školu sjedištem Ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita učitelja razredne nastave Međimurske, Koprivničko – križevačke i Varaždinske županije. Sve podatke o organizaciji i provedbi stručnih ispita, polaznici mogu pročitati na stranici O školi, pod poveznicom Stručni ispiti.

Ines Smolčić – koordinatorica

Od školske je godine 2018./19. Agencija za odgoj i obrazovanje proglasila našu školu sjedištem Ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita učitelja Hrvatskoga jezika Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije te grada Zagreba. Sve podatke o organizaciji i provedbi stručnih ispita, polaznici mogu pročitati na stranici O školi, pod poveznicom Stručni ispiti.

Andrea Bosanac, Stanka Svetličić – koordinatorice