PLANET DJESVIJET

Svijet bez odraslih bio bi zabavan. Sva djeca radila bi ludosti i gluposti. Ali, ne bi ta dječica samo loše stvari radila. Učinila bi svijet šarenijim, maštovitijim i čudesnijim mjestom.

Na jednom planetu Djesvijet sve je to stvarno.

Na Djesvijetu žive samo djeca. Vjerujte mi, da bi vam se svidjelo. Svaka zgrada ima tobogan koji ide iz prozora, a unutar zgrade su pokretne stepenice. Automobili ne postoje, već svi voze šarene bicikle. Na tom planetu proizvode se samo zdravi slatkiši koji imaju još bolji okus od ovih u našem svijetu. Novac tamo ne postoji jer hrane, igračaka i svega što možete poželjeti ima bezbrojno puno. Na Djesvijetu ne postoji ni škola, jer sva su djeca prirodno pametna i inteligentna. Ta pametna i inteligentna dječica sama proizvode telefone, kompjutore, televizore, kuhinjske aparate, svemirske brodove i sve što možete samo zamisliti. Ali, najbolje od svega je to što se svaka osoba može teleportirati bilo kada i bilo gdje.

Djeca Djesvijeta ne znaju što znači biti odrastao jer svi žive do svoje osamnaeste godine. Kada neko dijete navrši osamnaest, ne umire, već se samo pretvori u novo, malo dijete. Pošto svi imaju jaku moć mašte, na Djesvijetu je stvorena i tzv. Tvornica mašte. U Tvornici mašte postoji organizirani sustav proizvodnje maštovitih tvorevina. Svako dijete koje se dosjeti nečeg ekstremnog, korisnog, zanimljivog ili zabavnog, samo dođe u Tvornicu mašte koja sve to odmah proizvede! To bi bilo sve o ovom rajskom planetu, a sada slijedi mala informacija za sve koji ga žele posjetiti. Samo lezite u svoj topli, mekani krevetić, zagrlite svoju omiljenu plišanu igračkicu i sanjajte! Djeca Djesvijeta rado će vas primiti na svoj prekrasan planet.

Petra Štimac, 6.b