KREATIVNI KUTAK

Origami potječe iz Japana. To je japanski način savijanja papira te se, u pravilu, za origami nikada ne koristi ljepilo. Riječ je o zabavi za sve uzraste! prikazat ćemo vam nekoliko primjera origamija koje možete sami izraditi.

Kutijica za olovke

Svaki učenik na radnome stolu zasigurno ima stalak za olovke. Ipak, teško je ponaći stalak u bojama koje se nama sviđaju. Svatko od nas može napraviti stalak za olovke (kutijicu). Možemo ju napraviti od papira u boji koju god poželimo.  Trebat će vam samo jedan papir kvadratnog oblika i malo dobre volje.

Ovaj stalak može poslužiti i kao držač spajalica ili nekih drugih manjih predmeta.

 

Mašnica za darove

Mašnica je neizostavni dio pri zamatanju darova. Budući da nam se bliže blagdani, vjerojatno će nam trebati mnogo mašnica za darove našim najmilijima. Umjesto trošenja novca na kupovne mašnice, možemo ih napraviti sami uz malo truda i ljubavi. Na taj ćemo način poklone obilježiti svojim stilom. Također, mašnice mogu biti i ukras u sobi na stolu ili zidu, ukras na boru ili čak privjesak na lančiću i narukvici. Dok radite mašnicu, poigrajte se bojama i veličinama. Dajte mašti na volju!

 Djed Mraz

Djed Mraz od origamija može izgledati jako lijepo i privlačno na boru ili stolu, a možda i dodatak poklonu. Najbolje je da ga napravite u crvenoj boji. Na kraju mu možete nacrtati oči i obraze.