Zašto je Interliber tako popularan?

Zašto je Interliber tako popularan? Možda zato što možete naći knjige i za 0,99 kn? Ili možda zato što Hrvati vole čitati? Nitko to ne zna. Ali mi svakako smatramo da biste ga trebali posjetiti.

Zasigurno svi znate što je to Interliber. Interliber je međunarodni sajam knjiga. Održava se svake godine na Zagrebačkom velesajmu radi poticanja ljudi na čitanje i popularizira knjige. Slogan ovogodišnjeg Interlibera, koji se održao od 7. do 12. studenoga, bio je: Čitaj svijet kao otvorenu knjigu.

Ove godine Interliber se održao već 40. godinu zaredom.

Osim izobilja knjiga i puno edukativnoga sadržaja, na Interliberu se možete okušati primjerice u turskom jeziku ili provjeriti svoje znanje o špiljskim kukcima. Također, možete razgledati različite instrumente ili kupiti prekrasne ručno izrađene hvatače snova. Oni će vas zaštititi od ružnih snova i noćnih mora.

Interliber je sajam koji svake godine posjeti više od 1000 ljudi. Ako zavirite u paviljon broj 5,  možete naći pregršt knjiga za malu djecu, kriminalističnih knjiga, kuharica te vjerskih knjiga. Ako želite saznati nešto više o islamu ili o arapskoj literaturi, dođite. Ali, ako se želite upustiti u ljubavne avanture ili želite naći nešto čarobno ili životopisno, zakoračite u paviljon 6.

 

U paviljonu 5 možete razgovarati i fotografirati se s raznim piscima. Mi smo željeli razgovarati sa Sanjom Polak, ali zbog prevelike gužve, nismo uspjeli.

 

Anabela Jakelić,  7.a