INTERVJU S RUKOMETAŠOM DAMIROM BIČANIĆEM

S našim poznatim rukometašem Damirom Bičanićem razgovarale smo 19.prosinca 2017. tijekom naše humanitarne akcije Hodaj za Anitu Markuš. Pripremile smo pitanja i hodale za Damirom, snimajući njegove odgovore. Evo što nam je rekao.

Što Vas je navelo da dođete na ovu humanitarnu utakSlikovni rezultat za damir bičanićmicu?

Mi se pokušavamo odazvati svakoj humanitarnoj akciji. Sve nas osobno koji smo ovdje bili i ostale igrače Rukometnog kluba Zagreb dirnula je Anitina priča i zato smo odlučili doći  i pokloniti dres s potpisima svih igrača.

Jeste li ranije podržavali slične akcije? Ako jeste, koje?

Ne sjećam se točno poimence, ali općenito i Rukometni klub Zagreb i rukometna reprezentacija svake godine sudjeluje u što više humanitarnih akcija, ali ne samo rukometaši, nego i svi sportaši uvijek odvoje ili svoje vrijeme ili prisustvuju ili novčano pomognu ovakvim akcijama.

Mislite li da je važno da ljudi kao Vi ili drugi ljudi, podržavaju ovakve akcije?

Pa sigurno da jest, tako je maloprije rekla jedna gospođa – svaka donacija i svaka pomoć je velika. Mislim da poznate osobe, poznate ličnosti, mogu samo doprinijeti da se akcija malo dalje čuje, tj. medijski eksponira.

Imate li na kraju poruku za Anitu Markuš?

Pa iskreno, pročitao sam cijelu priču i jako mi je  žao, jako me potresla prije svega ta priča i ja se nadam da će se novac i ovom akcijom skupiti i da će ova akcija pomoći da se sveukupan iznos skupi i da će proteze iz Njemačke pomoći Aniti u daljnjem životu. Ja joj samo poručujem, od srca, da se drži i da je stvarno junakinja što je sve prebrodila i svaka joj čast.

 

Razgovarale i zapisale: Ana Bruna Bratonja, Lucija Cvetković, Daria Domijan i Lana Korajlija , 6.a razred