DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Danas smo u našoj školi dostojanstveno i s puno emocija obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Prigodni je govor održala učiteljica Andrea Bosanac koja je s učenicima osmih razreda pripremila kratak program koji nas je sve podsjetio na strašna vukovarska stradanja.

Iako naši učenici na sreću nisu sudjelovali u tom strašnom događaju, današnjom kratkom priredbom podsjetili smo ih na ono što se događalo u vremenu haranja rata Vukovarom.

  

Emotivna priredba itekako ih se dojmila. Svojim prisustvom, tišinom i dostojanstvenim ponašanjem odali su čast žrtvi Vukovara. Sve smo završili u veselom tonom, skladbom To je moja zemlja, u vokalnoj izvedbi Lene Ivanković i Danijele Lokmer te instrumentalnom pratnjom učitelja Vinka Jelušića, Matee Balen Šimić, Eve Pešić i Lea Pažina.

Učenici su učitelje nagradili velikim pljeskom, a pijetet prema žrtvi Vukovara iskazali svojim dostojanstvenim ponašanjem tijekom cijele priredbe. Mali i veliki zajedničkim snagama mogu sve.

Dan sjećanja u 3.b razrednome odjelu

 

literarni radovi nastali nakon priredbe:

SVATKO IMA PRAVO NA DJETINJSTVO

Svatko ima pravo na djetinjstvo.

I dobri i loši.

I veći i manji.

Neka djeca žele što brže odrasti, a neka ne odrasti. Tek kada djeca odrastu, shvate kako im je lijepo bilo u vrtiću i u školi.

Djeca ne smiju prebrzo odrasti jer onda izgube sve vrijedne trenutke i blaga.

Najljepše je od svega biti dijete. Jer kad si dijete, onda možeš sve!

Leon Cvitić, 6.a

SVATKO IMA PRAVO NA DJETINJSTVO

Ja mislim da svatko ima pravo na djetinjstvo.

Da čovjek nema djetinjstvo, cijeli život bi bio namršten i loše volje. Ne bi znao ni odgajati svoju djecu, jer ni on sam nije imao pravo na djetinjstvo. Ljudi gube djetinjstvo ako žive u gradu gdje je rat, ako ih roditelji odbace i ne brinu se za njih.

Ja sam sretan što imam djetinjstvo. Cijeli život ću biti sretan i neću biti ljutit. Ja bih volio da sva djeca imaju pravo na djetinjstvo, jer bez njega ne možeš biti sretan.

Filip Dragovan, 6.a