INTERLIBER

Interliber je najveći sajam knjiga u Hrvatskoj. Održava se svake jeseni na Zagrebačkom velesajmu radi poticanja ljudi na čitanje i popularizira knjige.

Na ovogodišnjem Interliberu izlaže tristotinjak izlagača, iz sedamnaest zemalja Europe i svijeta. Vidjela sam neke izlagače iz Sirije i Japana, dakle, s Azijskog kontinenta.

Od hrvatskih izlagača su najveće knjižarske izdavačke kuće, poput Školske knjige, Mozaika, Naklade Ljevak i ostalih. Zastupljeni su i mali izdavači, na primjer „Alka script“. Tu sam zabilježila i fotografiju, specijalno za ovaj izvještaj.

 

Sajam se održava se u dva velika paviljona, tj. izložbene zgrade, broj 5 i 6. U paviljonima je velika gužva i jako je vruće.

Bila sam u popodnevnim satima, a čula sam tamo da organizirane dječje grupe dolaze u prijepodnevnim satima. Te susrete organiziraju škole u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom ili samostalno.

Organiziraju se i različite radionice tijekom dana, predavanja i promocije knjiga. Od poznatih književnika prošla sam kraj Miljenka Jergovića, a čula sam da je jučer promovirao svoju knjigu i Miro Gavran. Dok sam dolazila, promociju je održavao i književnik Ivan Aralica.

 

 

 

 

 

S obzirom da mene zanimaju stripovi, posjetila sam nekoliko izložbenih prostora na kojima se oni nalaze. Takve prostore svi ovdje zovu štandovi. Kupila sam jedan deblji strip po jako povoljnoj cijeni.

Nadam se da će i sljedeće godine isto biti tako jer je ovo meni bio ne zaboravan doživljaj!