E-k@j broj 2 (2017./2018.)

Dragi naši čitatelji,

malo smo razmišljali koju bismo temu odabrali za ovogodišnji E-k@j i ona se, odjednom, nametnula sama od sebe. Znate ono – kad ne tražite, nego vam samo dođe -:) U prvom polugodištu u školi ćemo se baviti humanitarnim radom, promicati važnost volontiranja i pomaganja u skladu sa svojim mogućnostima, učiti kako čovjeku biti čovjek. Pa se onda tema sama napisala, i pustili smo ju neka se zove: Čovjek je čovjeku čovjek. Nadamo se da ova igra imenicama nosi pravu vrijednost humanitarnosti, odnosno čovječnosti.

Prošetat ćemo i kroz zagrebačke srednje škole. Priredit ćemo kratak izvještaj o srednjim školama u Zagrebu. Želimo vam pomoći pri odabiru srednje škole, prikazati vam i pokazati što sve možete učiti i za što se možete školovati.

Osim izbora srednje škole, nakon razmišljanja ćemo vas opustiti zabavnim kvizovima, igrama i križaljkama. Također, donosimo vam i brojne tekstove o kulturnim događajima koje smo posjetili. Za vas pišemo o Interliberu, Infogameru, Adventu u Zagrebu te susretu s književnicom Tamarom Lövey. Osim s gospođom Tamarom, porazgovarat ćemo i s jednom budućom književnicom, učenicom naše škole, Petrom Stanić te s našim poznatim rukometašima koji su se odazvali humanitarnim akcijama u našoj školi i pokazali kako se može biti čovjeku čovjek.

Našu super-naslovnicu nacrtala je naša Lucija Kičić!

Uživajte u čitanju,

vaši

Ema, Mare , Ivona , 2 x Luka, Vice, Filip,  Mia, Lucija i Tara