PROTOKOL – PRVI DAN NASTAVNE GODINE, 7. RUJNA 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Vjerujemo da i vi, kao i mi, s nestrpljenjem čekate početak nove školske godine i sve informacije koje će regulirati nastavu. Radujemo se početku rada, iako su pred nas postavljeni brojni izazovi.

Kako bi naš prvi susret prošao veselo i sigurno, pripremili smo upute kojih se svi trebamo pridržavati i na taj način doprinijeti očuvanju dobre epidemiološke situacije.

Po učenike će pred školu doći razrednici. Svi učenici trebaju ponijeti posebnu obuću za školu, torbu u koju će staviti preuzete udžbenike, a učenici predmetne nastave i zaštitnu masku.  Grad Zagreb je za sve učenike osigurao po 2 zaštitne maske i učenici će ih dobiti čim budu dostavljene.

Učenici će prvi radni dan dobiti raspored sati prema kojem će se održavati nastava.

Prvi će radni dan najprije u školu doći učenici drugih i trećih razreda za koje će biti organiziran produženi boravak i mliječni obrok, odnosno ručak u boravku. 

U ponedjeljak neće biti jutarnjeg dežurstva. Ono će se organizirati od utorka 8. rujna kad razrednice dobiju informacije o broju učenika kojima je potrebno dežurstvo, a prihvat učenika bit će svako jutro od 7,00 do 7,15. Nakon toga započet će planirani ulasci grupa učenika u školsku zgradu, u pratnji učitelja.

Protokol ulazaka u školu dostavit će razrednici do ponedjeljka, 7. rujna 2020. Obavještavamo sve učenike i sve roditelje da će Protokol ulazaka regulirati točno mjesto susreta učenika istog razrednog odjela i vrijeme ulaska u školu pa je vrlo važno poštivati vrijeme i mjesto susreta.

VRIJEME DOLAZAKA U PONEDJELJAK 7. rujna:

2.a u 8,00      glavni ulaz

2.b u 8,10      glavni ulaz

2.c u 8,20      glavni ulaz

2.d u 8,30      glavni ulaz

3.a u 8,00      srednji ulaz

3.b u 8,10     srednji ulaz

3.c u 8,20      srednji ulaz

3.d u 8,30     srednji ulaz

Za učenike koji ne ostaju u produženom boravku, razrednice će javiti roditeljima vrijeme odlaska iz škole, kao i za učenike koji ostaju u boravku do 16,00 sati.

4.a     9,00 vanjske stube, srednji hodnik

4.b     9,10 vanjske stube, srednji hodnik

4.c     9,20 vanjske stube, srednji hodnik

4.d     9,30 vanjske stube, srednji hodnik

Razrednice će javiti roditeljima i učenicima vrijeme odlaska iz škole.

Učenici petih razreda ulaze u školu od 8,40 sati prema rasporedu i imaju nastavu dva školska sata. 

5.a     8,40 glavni ulaz

5.b     8,50 glavni ulaz

5.c     9,00 glavni ulaz

5.d     9,10 glavni ulaz

Učenici sedmih razreda ulaze u školu od 9,20 sati prema rasporedu i imaju nastavu dva školska sata.

7.a     9,20 glavni ulaz

7.b     9,30 glavni ulaz

7.c     9,40 glavni ulaz

7.d     9,50 glavni ulaz

Učenici šestih razreda dolaze u školu od 11 sati prema rasporedu.

6.a       11,00 glavni ulaz

6.b       11,20 glavni ulaz

6.c       11,40 glavni ulaz

Učenici osmih razreda dolaze u školu od 12:00  sati prema rasporedu.

8.a       12,00 glavni ulaz

8.b       12,10 glavni ulaz

8.c       12,20 glavni ulaz

Svi učenici u školu će ući s razrednicima.

Dragi učenici, molimo vas da dođete u navedeno vrijeme i grupirate se pred navedenim ulazima. Prvi dan trebate donijeti obuću za školu koju ćete ostaviti u školi na previđenom mjestu. Ponesite i školske torbe za udžbenike koji vas čekaju u školskim klupama. Razrednici će vas odvesti do učionica u kojima će se odvijati svakodnevna nastava, budući da se ove školske godine nećete seliti iz „svoje“ učionice. Po hodnicima je OBAVEZNO nošenje zaštitne maske za učenike od 5. do 8. razreda. U učionicama smo osigurali propisani razmak.

PRIJEM UČENIKA PRVIH RAZREDA

Naši prvašići trebaju doći u pratnji jednog roditelja.

Prijem ćemo organizirati pred školom gdje ćemo se kratko upoznati, a onda će razrednice s učenicima otići do učionica. Dok učenici upoznaju razrednicu, prostor kretanja, svoju učionicu i ostale zanimljive dijelove školske svakodnevice, roditelji će ostati s članicama stručne službe zbog razmjene najosnovnijih informacija. Razrednice će elektroničkom poštom obavijestiti roditelje koji razredni odjel pohađa njihovo dijete te vas molimo da dođete prema sljedećem rasporedu:

1.a u 11,00 sati

1.b u 12,00 sati

1.c u 13,00 sati

1.d u 14,00 sati

Učenici će se u školi zadržati 60 minuta. Molimo vas da ponesete školske torbe za udžbenike koje ćemo predati roditelju. Ostale obavijesti dobit ćete od razrednica. Veselimo se našim novim učenicima!

Molimo sve roditelje za suradnju i žurno slanje podataka koji će trebati razrednicima, kako bismo na vrijeme reagirali na moguće poteškoće. O potrebnim podatcima informirat će vas razrednici.

Od utorka 8. rujna 2020. nastava će se odvijati prema rasporedu sati.

Prvi tjedan petim i sedmim razredima nastava počinje u 7:40 sati, a raspored dolazaka bit će objavljen u Protokolu dolazaka. Šesti i osmi razredi započinju kasnije u danu, prema rasporedu sati. Prvi, drugi, treći i četvrti razredi započinju u 8,00 sati.

Sve izazove koji su pred nama zajedno ćemo lakše i uspješnije svladati, stoga svima želim veseli i odgovorni početak nove nastavne godine!

Ravnateljica Majda Tometić, prof.