Monthly Archives studeni 2019

Prva pomoć u Novom Vinodolskom

Prva pomoć je program koji provodimo u našoj školi s učenicima 7. razreda. Cilj je programa usvajanje osnovnih znanja i vještina postupaka pružanja prve pomoći, razvijanje svijesti o opasnim situacijama koje mogu dovesti do ozljeđivanja te usvajanje znanja o mjerama prevencije.  

Nakon odrađene obuke u našoj školi, učenici su znanja i vještine o pružanju pomoći usavršavali na naprednoj obuci u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba u Novom Vinodolskom od 18.11. do 20.11.2019. godine u pratnji učitelja TZK-a Marija Boškovića. 

 

Više...

Fotografija i mladi

Učenici 8.a razrednoga odjela, polaznici Foto grupe, Tara Mandić, Ana Bruna Bratonja, Patrik Rac i Leon Cvitić sudjelovali su u projektu „Fotografija i mladi“ koji se svake godine održava u suradnji s Muzejom grada Zagreba i Centrom za kulturu i informacije Maksimir. Tema je ovogodišnjeg natjecanja bila „Moj kvart“, a u natjecanju je sudjelovalo 10 zagrebačkih škola. Nagrađena su tri najuspješnija rada, a treću je nagradu osvojio Leon Cvitić s fotografijom „Pogled kroz prozor“.  

Čestitamo svim sudionicima! 

Izložba fotografija naših vrijednih učenika može se razgledati u Muzeju grada Zagreba, Opatička 20 od 21.11. do 1.12.2019., a ulaz je besplatan.  

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U ponedjeljak, 18. studenoga, u našoj smo školi dostojanstveno i s puno emocija obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Toga je ponedjeljka obilježena 28. godišnjica stradanja u gradu Vukovaru i Škabrnji. Vukovar i Škabrnja su na pragu 21. stoljeća doživjeli nezapamćenu tragediju 

Učenici, učitelji i svi radnici naše škole prisjetili su se stanovnika i branitelja Vukovara i Škabrnje koji su 18. studenoga 1991. godine hrabro branili našu domovinu Hrvatsku. Branitelji Vukovara  i Škabrnje položili su svoje živote za vrednote slobode, istine, pravednosti i mira. 

 Radijskom emisijom Glas za mir učenici su odali počast svim žrtvama Domovinskoga rata. U emisiji su sudjelovali učenici 6. razreda Karlo Subašić, Enola KulićMravak i And...

Više...

Prometna učilica

I ove je godine u našoj školi održana radionica Prometne učilice na kojoj su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda. Na radionici su učenici upoznati s načinom prijave i sudjelovanjem u natjecanju na web platformi Prometna učilica koja je namijenjena za učenje, poučavanje i provjeru znanja iz prometne kulture, prometnih propisa i prometnih pravila s ciljem unaprjeđenja sigurnosti prometa kod djece i mladih sudionika u prometu. 

Natjecanje se održava od početka listopada do kraja studenoga. Natjecati se  mogu svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj koji se prijavljuju pomoću svojih AAI@EduHr pristupnih podataka. Oni na taj način pokazuju svoje znanje u poznavanju prometa te mogu osvojiti vrijedne nagrade za sebe, svoj razred i školu...

Više...

Radionica Future Classroom Lab u Briselu

Učiteljica Lidija Žugčić sudjelovala je na radionici Future Classroom Lab u Briselu u Belgiji. 

Radionica je trajala 28. i 29. listopada u središtu organzacije European Schoolnet, u Briselu, koja okuplja tridesetak ministarstava školstva iz Europe. Tema je radionice bila implementacija uporabe IKT-a u nastavu na razini cijele škole. Radionica se održala u prostoru Učionice budućnosti (Future Classroom Lab). Učionica je podijeljena na šest zona: istraživačku (investigate), izrađivačku (create), razmjensku (exchange), razvojnu (develop), interaktivnu (interact) i prezentacijsku (present) zonu. 

Nadalje, tema je radionice bila način poučavanja te inovativni online alati koji omogućuju suradnju među učenicima i komunikaciju s učiteljima. 

Na radionici je...

Više...

Radionica u okviru projekta društveno korisnog učenja „U društvu mikroba“

U utorak, 5. studenoga 2019. na satu je prirode u 5.b razrednom odjelu održana popularno-znanstvena radionica o mikrobima. Predavanje su održale tri studentice pod mentorstvom prof. dr. sc. Blaženke Kos Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Učenicima su na slikovit i atraktivan način objašnjeni pojmovi iz mikrobiologije te važnost mikroba u našem svakodnevnom životu. Predavanje je bilo interaktivno te je zainteresiralo naše učenike koji su se u raspravu rado uključivali, postavljali i odgovarali na brojna pitanja, mikroskopirali, proučavali preparate te crtali i bilježili uočene pojave.  

Više o projektu „U društvu mikroba“ možete naći na http://hmd-cms.hr/u-drustvu-mikroba/  

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

ZELENA ŠKOLA U OŠ KAJZERICA (povodom obilježavanja Međunarodnoga dana zelenih škola)

U petak, 25. 10. 2019., naša OŠ Kajzerica ponovno je postala zelena. Svako je dijete na svoj način zajedno s učiteljima sudjelovalo u ovom događaju. Izrađivali smo osobne iskaznice na drvenim pločicama za svaku biljku, a svaki je razred naše škole donio i istraživao svoju razrednu biljku u četverosatnoj radionici integriranoga školskog dana – Zelena škola. Priključili smo se i Građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća“ jer svako je posađeno drvo značajno, a zajedno možemo napraviti puno. Na taj smo način doprinijeli poboljšanju svoje životne sredine, a ujedno i dali svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Cijeli je događaj upriličila i školska priredba za niže razrede.  

Od srca zahvaljujemo i našim vanjskim suradnicima...

Više...