ZELENA ŠKOLA U OŠ KAJZERICA (povodom obilježavanja Međunarodnoga dana zelenih škola)

U petak, 25. 10. 2019., naša OŠ Kajzerica ponovno je postala zelena. Svako je dijete na svoj način zajedno s učiteljima sudjelovalo u ovom događaju. Izrađivali smo osobne iskaznice na drvenim pločicama za svaku biljku, a svaki je razred naše škole donio i istraživao svoju razrednu biljku u četverosatnoj radionici integriranoga školskog dana – Zelena škola. Priključili smo se i Građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća“ jer svako je posađeno drvo značajno, a zajedno možemo napraviti puno. Na taj smo način doprinijeli poboljšanju svoje životne sredine, a ujedno i dali svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Cijeli je događaj upriličila i školska priredba za niže razrede.  

Od srca zahvaljujemo i našim vanjskim suradnicima. Dnevna doza biljaka održala nam je radionicu izrade terarija, Hrvatski šumarski institut pomogao nam je u sadnji ljetnog (lažnog) jorgovana i jela, a Moj balkon u sadnji tulipovca (LIRIODENDRON TULIPFERA). 

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Na stranicama Green Apple Day of Service (http://greenapple.org/) možete pogledati prijavljene projekte  (http://greenapple.org/projects), a o projektu OŠ Kajzerica na sljedećoj poveznici: http://greenapple.org/plant-tree-0 .