Premijera igranog filma Joker u rukavu

Joker u rukavu je film nastao na radionici u sklopu izvanškolske aktivnosti Škola igranog filma udruge Kaooosss u suradnji s OŠ Kajzerica.

Radionica je trajala ukupno 35 sati, sastanci su trajali 2 mjeseca, nakon kojih je krenula priprema za snimanje filma. Na sastancima su polaznici naučili koristiti opremu za snimanje i postupak montaže, analizirali su druge dječje igrane filmove, osmislili originalnu ideju, razvili scenarij do posljednjeg detalja, osmislili kostime i šminku, dogovorili lokacije, skicirali knjigu snimanja… Nakon 2 popodneva i 3 večeri snimanja uslijedila su 3 duga termina montaže.

Film je prvi put prikazan na svečanoj premijeri Škole igranog filma u kinu Tuškanac 11. lipnja 2019.

http://kaooosss.hr/2019/06/14/puni-tuskanac-za-kraj-sezone/

U međuvremenu, film je najbolje moguće započeo svoj festivalski život – osvojili smo 1. nagradu Ocjenjivačkog suda djece na 57. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se ove godine održala u Sisku!

Dana 15. listopada održana je i dugoočekivana školska premijera za sve učenike predmetne nastave OŠ Kajzerica.

Učiteljica Andrea Bosanac je predstavila suradnju i cijeli projekt, a nakon filma voditelj radionice Jura Troje predstavio je ekipu filma – sveukupno 10 učenika OŠ Kajzerica i glavnoga glumca Bornu Plavšića koji nije učenik OŠ Kajzerica, ali je već dvaput bio polaznik programa Škola igranog filma u OŠ dr. Ivan Merz.

Film Joker u rukavu govori o tome kako je lakše osloboditi se pod maskom. Naravno, ako znamo iskoristiti priliku. Priča je to o jednoj lošoj odluci i drugoj šansi.

Upisi u novi ciklus Škole igranog filma su otvoreni. Termin je utorkom od 18 do 20 sati, krećemo 5. studenoga, a sve o Programu možete saznati ovdje:

http://kaooosss.hr/radionice/skola-igranog-filma/

Poveznica na mapu s fotografijama sa školske premijere:

https://www.dropbox.com/sh/aho1shduu80w9gi/AAAJX8CO26giqwHdRrm3l2qna?dl=0

Poveznica na mapu s fotografijama stvaranja filma:

https://www.dropbox.com/sh/mo8h8x5o0v24krm/AAD6ZVARO_hrOZIcrQSu947Ua?dl=0

 

Na kraju, evo i online premijere Jokera u rukavu! Uživajte u filmu!