Natjecanje u crtanju stripa

Na ovogodišnjem natjecanju u crtanju stripa za djecu do 15 godina “Mladi lav”, u organizaciji Udruge CRŠ / festivala stripa CRŠ Zagreb Comic Con, sudjelovali su i učenici 7.c i 8.c razrednog odjela. Žiri je djelovao u sastavu: Dario Kukić (strip autor, animator, ilustrator), Jakov Novak (novinar, strip stručnjak, mentor za scenarij za CRŠ Školi stripa), Ivan Mak (akademski kipar, mentor za crtanje na CRŠ Školi stripa), Andrej Dimitrijević (novinar, strip stručnjak) i Slaven Gorički (direktor festivala CRŠ Zagreb Comic Con).
Pred sobom su imali uistinu najteži zadatak dosad – od više od stotinu pristiglih, iznimno dobrih radova, izabrati najbolje – i pošteno su se oznojili dok su donijeli odluku. Među pohvaljenim radovima našli su se stripovi čak četvero naših učenika: Gite Crnčević (7.c), Eme Jurinčić (7.c), Petre Stanić (7.c) i strip Nike Vučine (8.c). 

Natječajni radovi bit će izloženi na izložbi u Galeriji Prsten Doma HDLU-a koja će trajati od 10. do 12. svibnja 2019., a otvorit će se zajedno s ostale četiri festivalske izložbe, u petak 10. svibnja u 20 sati. Dodjela nagrada i posebnih priznanja održat će se u nedjelju 12. 5. 2019. u 12 sati u Galeriji Prsten.  

Čestitamo nagrađenim strip-crtačima i mentorici učiteljici Stanki Svetličić.