Gornjogradske priče

Učenici svih trećih razreda naše škole 30. su travnja 2019. godine s velikim zanimanjem slušali Gornjogradske priče u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine Katapult.

Učenike su kroz ulice Griča i njegovu povijest, umjesto konvencionalnih turističkih vodiča, vodili dvoje glumaca koji kroz kazališnu igru i uz kostimske transformacije predstavljaju važnije povijesne i fikcionalne likove vezane uz zagrebačku prošlost i gornjogradske znamenitosti. Tako su učenici kostimirani u obrtnike sa svojim cehmeštima pokraj kule Lotrščak upoznali Belu IV. i Mandušu, pokraj Gornjogradske gimnazije patera Petra Vragovića, pokraj kamenitih vrata Magdu Paprenjarku te pokraj Crkve svetoga Marka Petricu Kerempuha. Obilazak Gornjega grada završio je kvizom znanja u kojem su svi cehovi (razredi) pokazali zavidnu razinu znanja za koje su dobili Zlatno priznanje.

Učenici su posjetili i Hrvatski prirodoslovni muzej (Zoološki odjel i izložbu Koralj izvađen iz mora). U galeriji pogledajte kako nam je bilo.