Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; countdown_clock has a deprecated constructor in /home2/oskajzer/arhiva.oskajzerica.hr/wp-content/plugins/countdown-clock/countdown-clock.php on line 34

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Categories_to_Tags has a deprecated constructor in /home2/oskajzer/arhiva.oskajzerica.hr/wp-content/plugins/wpcat2tag-importer/wpcat2tag-importer.php on line 31

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SMTheme has a deprecated constructor in /home2/oskajzer/arhiva.oskajzerica.hr/wp-content/themes/forchildren/inc/library.php on line 2
oskajzerica

Odaberi sport

Učenici 4. c razrednog odjela provodili su projekt Udruge za poticanje tjelesne aktivnosti Pokret- aktivan i zdrav “ Odaberi sport“ pod potporom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Središnjeg državnog ureda za šport, financiranim iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola s ciljem edukacije i motivacije njihovog uključivanja u vannastavne sportske aktivnosti.

Samim projektom učenicima je omogućeno da na zabavan način steknu osnovna teoretska znanja o sportu, od povijesnog razvoja pojedinog sporta do suvremenih inačica te da ih potaknemo na odabir jednog od sportova. U nastavi smo rabili slikovnice „Mali sportaši“ koje su sadržajno i likovno primjerene dobi učenika te su ih zainteresirale za provođenje projekta. Kroz nastavu su ih vodili likovi bliski njihovim vršnjacima i zanimljive uvodne priče. Same slikovnice odlično su osmišljene te i prigodnim ilustracijama dočaravaju svaki sport ponaosob. U sportskoj dvorani napravili smo kratku demonstraciju sportova kojima se učenici našeg razreda već bave. Svaki sport pratilo je verbalno objašnjenje učenika. Na nastavi Likovne kulture odabrali smo sport kojim bi se u budućnosti htjeli baviti te smo radove spojili u zanimljivu slikovnicu.

Evaluacijske liste pokazale su očekivane rezultate. Učenicima je projekt bio jako zanimljiv i zabavan, saznali su puno o sportu, a oduševile su ih prateće slikovnice. Većina djece koja se ne bave sportom, ovim projektom odlučila su se za neki od prezentiranih sportova.

Učenici su se na edukativan, zanimljiv i zabavan način osvijestili važnost tjelesnog vježbanja i uključivanja u sportove za pravilan razvoj i očuvanje zdravlja.

I, nadamo se, odabrali sport za sebe!