Lektira s okusom čokolade

Čitajući roman Charlie i tvornica čokolade, učenici 5.a, c i d razrednoga odjela su uživali te svojim uradcima pokazali iznimnu kreativnost i maštovitost. Roman Charlie i tvornica čokolade zabavan je i bajkovit dječji roman u kojem se nalazi mnogo obilježja moderne bajke. U knjizi postoji puno toga nestvarnoga. Kao u svakoj drugoj bajci dobrota svaki put biva nagrađena. Učenici su, pročitavši djelo, naučili da treba vjerovati u ono što želimo te da je najvažnije poticati i razvijati osnovne ljudske vrijednosti (poštenje, skromnost, dobrotu, ljubav prema bližnjima).

Autor je romana Roald Dahl i jedan je od najpoznatijih autora za djecu. Napisao je veliki broj knjiga koje su nekoliko puta ekranizirane te prodane u milijun primjeraka. Charlie i tvornica čokolade je knjiga prodana u 13 milijuna primjeraka i dva je puta ekranizirana.

Učenici su nakon interpretacije lektirnoga djela i odgledanoga istoimenoga filma prezentirali svoje kreativne uratke. Zadatak je bio (pojedinačno, u paru ili skupini) osmisliti svoju čokoladu, napisati recept za njezinu izradu te osmisliti ambalažu. Čokoladna čarolija je trebala biti proizvedena u izmaštanoj tvornici.

Fotogalerija potvrđuje što sve može dječja mašta i kreativnost.

Lektira nikada nije bila slađa. Petaši, bravo!