Modelarska liga

U petak, 12. travnja 2019. u Osnovnoj školi Jure Kaštelana održana je županijska razina natjecanja pod imenom Modelarska liga. Riječ je o ekipnom natjecanju učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Zagreba provodi od školske godine 2012./2013. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Na natjecanju sudjelovalo je 42 učenika podijeljenih u 21 ekipu, u pratnji mentora. Našu školu predstavljali su učenici 8. b razrednog odjela Mia Bagarić i Eugen Belašković  te učenik 8. b razrednog odjela Mak Tripalo i učenik 7. a razrednog odjela Leon Cvitić sa mentoricom Ines Delač,  učiteljicom Tehničke kulture. Svi su pokazali veliku volju i spretnost u modeliranju. Mia i Eugen zauzeli su izvrsno 3. mjesto, dok su Mak i Leon bili 15.

Svi sudionici natjecanja su u 3 sata izrađivali isti zadatak – model aviona. Prilikom ocjenjivanja povjerenstvo je vrednovalo sljedeće elemente: preciznost i urednost izrade i spajanja pozicija uratka, organizaciju radnog mjesta, inovativnost i dizajn dovršenog uratka, pravilnu uporaba alata i strojeva te funkcionalnost same tvorevine.

Čestitamo našim modelarima te im želimo još puno uspjeha u sljedećem kolu lige!