Na državnom natjecanju English all around osvojeno 1. i 3. mjesto u dvije kategorije

U subotu i nedjelju, 30. i 31. ožujka 2019. godine, u Zagrebu je održano državno natjecanje za osnovne i srednje škole English all around. Organizator je natjecanja Privatna umjetnička gimnazija iz Zagreba.

Cilj je natjecanja poticati interes mladih za vježbanje i uporabu engleskoga jezika  kako bi se izrazili i kako bi opisali svijet koji ih okružuje.

Naglasak je natjecanja na uporabi jezika, a ne na teoriji.

Ove je godine tema bila Budućnost.

Na ovome je natjecanju, već tradicionalno, sudjelovala i naša škola u tri kategorije i postigla iznimne uspjehe.

Dramski izazov (Drama Challenge) izazov je u kojem učenici u malim skupinama, do 4 osobe, glume na zadanu temu. Pobjednik je ona skupina čiju izvedbu ocjenjivačko povjerenstvo smatra dramski i jezično najboljom.

Naša je dramska skupina osvojila 1. mjesto u ovoj kategoriji s predstavom Prijenos uživo (Quiz Show). Glumci su u predstavi bili: Niko Šarić iz 5.a, Filip Cvitić i Niko Zlopaša Mužić iz 5.d i Kristijan Buljanović iz 8.c razrednoga odjela.

Besprijekorna je izvedba članove povjerenstva oduševila te su kritike upućene našim glumcima bile samo riječi pohvale i izvrsnosti. Na dodjeli nagrada i priznanja svojom su izvedbom oduševili prepunu dvoranu gledatelja te su nagrađeni velikim i dugim pljeskom.

Izazov priče (Story Challenge) izazov je u kojem su učenici morali napisati priču o budućnosti. Naša učenica Alina Debogović iz 8.b razrednog odjela svojom je pričom Dear Future osvojila odlično 3. mjesto.

Spelling Challenge je izazov sricanja u kojem je uspješno sudjelovala naša Luna Ritz iz 7.c razrednoga odjela te iza sebe ostavila mnogo učenika koji su joj bili konkurencija.

Njihove su ponosne mentorice učiteljice engleskoga jezika Danijela Lokmer i Martina Sičaja te učiteljica hrvatskoga jezika Andrea Bosanac.

Čestitamo svim nagrađenim učenicima i njihovim mentoricama!