Uspjesi na natjecanjima iz matematike

Osnovna škola Kajzerica i ove je godine svojim sudjelovanjem podržala sve razine natjecanja iz Matematike. Da, ove godine prvi put OŠ Kajzerica ima svoju predstavnicu na državnom natjecanju i to u kategoriji sedmih razreda – Laru Semeš, učenicu 7.c razrednog odjela.

Prva razina natjecanja održana je između učenika naše škole. Na natjecanje se prijavilo pedesetak učenika. Na sljedeću razinu natjecanja iz svakog šestog, sedmog i osmog razreda plasiralo se troje učenika dok se iz petih razreda plasiralo četvero.

Na školskom natjecanju održanom 15. siječnja na Općinsku/Gradsku razinu natjecanja plasiralo se 15 učenika 5. do 8. razreda, pod mentorstvom učitelja Vesne Draženović Žitko, Ivane Garić i Krešimira Vučića.

Općinsko natjecanje održano je 28. siječnja 2019. u osnovnoj školi Lučko. Naši su učenici postigli odlične rezultate, a posebno se istaknula Lara Semeš u kategoriji sedmih razreda koja je drugu godinu zaredom zauzela prvo mjesto. Također moramo istaknuti kategoriju petih razreda gdje su prva dva mjesta zauzeli učenici naše škole (prvo mjesto Karlo Brčić, a drugo mjesto Eva Skorija). Zaključujemo da se učenici natječu u četirima kategorijama, a Kajzerica je zauzela prvo mjesto na polovici njih. Bravo za naše učenike!

Županijsko natjecanje održano je 28. veljače 2019. u Osnovnoj školi Miroslava Krleže u Zagrebu. Na tu razinu natjecanja pozvani su Lara Semeš u kategoriji sedmih razreda te Karlo Brčić i Eva Skorija u kategoriji petih razreda. Lara Semeš na županijskom je natjecanju ostvarila visoko drugo mjesto i time si osigurala ulaznicu na državno natjecanje koje se ove godine održava u Poreču od 28. do 30. ožujka 2019. Karlo i Eva na županijskom su natjecanju ostvarili isti broj bodova i bratski podijelili visoko šesnaesto mjesto s riješenosti testa preko 55%.

Našoj Lari želimo puno sreće na državnom natjecanju na koje ide sljedeći tjedan u pratnji mentora, učitelja Krešimira Vučića. Bez obzira na to koji će rezultat Lara ostvariti, možete pretpostaviti koliko za jednu školu znači ući među dvadeset i jednu predstavnicu na državnom natjecanju iz matematike u kategoriji sedmih razreda.