Uspjeh naših petaša na natječaju edukativnog projekta Mala akademija financija “Učim i štedim – znam da vrijedim”

Učenici od 5. do 8. razreda diljem Republike Hrvatske mogli su se prijaviti na Večernjakov natječaj „Mala akademija financija“ koji je trajao do 31. siječnja 2019. godine. Riječ je o edukativnom projektu kojeg je pokrenuo Večernji list u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima, a sve uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Cilj je ovoga projekta učenicima ukazati na važnost štednje te ih potaknuti na kreativnost i poduzetnički duh. Učenici su za prvi krug natjecanja trebali napisati esej na temu Zašto je važna financijska pismenost.

Među dvadeset najboljih prijavljenih radova, izabran je i rad naših učenika. U timu Kajza je 20 učenika petih razreda koji su uspješno napisali esej te izborili ulazak među 10 najboljih u Hrvatskoj u svojoj kategoriji, kategoriji učenika 5. i 6. razreda. Prijavljeno je ukupno osamdeset radova osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a ocjenjivala se kreativnost, poštivanje forme i kvaliteta ispisanog sadržaja.

Izabranih dvadeset škola, koje su podijeljene u dvije kategorije (5. i 6. razredi te 7. i 8. razredi), sudjelovat će u završnom natjecanju. Zadatak je pokazati svoje znanje o financijskoj pismenosti. Tim Kajza, pod vodstvom mentorice Andree Bosanac, u sljedećih će mjesec dana biti kreativan te svoje znanje o financijama prikazati na jedan neobičan način. Vjerujemo da će imati uspjeha i u sljedećem koraku natjecanja.