POZIVNICA ZA ZAINTERESIRANE RODITELJE

Poštovani roditelji,

u suradnji s psihologinjama iz UMO igraonice u ponedjeljak 4. veljače 2019. u 18 sati u prostorijama škole organizirat ćemo sastanak na kojem ćete dobiti informacije o mogućnosti uključivanja vaše djece u program NEUROFEEDBACKA.

Neurofeedback je interaktivan mentalni trening pomoću kojega djeca uče regulirati i poboljšavati različite kognitivne i emocionalno-socijalne vještine. Znanstvena istraživanja dokazala su izvrsnu korisnost te metode u smanjenju ili potpunom uklanjanju poteškoća povezanih s pažnjom, impulzivnosti i hiperaktivnosti.

Neurofeedback treningom moguće je također pozitivno djelovati na široki spektar poremećaja dječje dobi, uključujući komunikacijske poremećaje, poremećaje iz autističnog spektra, anksioznost, depresiju, poremećaje u ponašanju i disleksiju.

Važno je naglasiti da korist od neurofeedbacka mogu imati i djeca tipičnog razvoja jer treningom dolazi do poboljšanja pažnje, fokusa, koncentracije i samoregulacije, što povratno dovodi do kvalitetnijih socijalnih odnosa, bolje slike o sebi, većeg samopouzdanja te opće dobrobiti i mentalnog zdravlja.