Monthly Archives prosinac 2018

Prvašići izrađivali keksiće i medenjake

U četvrtak 13. prosinca učenici su prvih razreda u produženom boravku  sa svojom učiteljicom Sandrom Bašić radili medenjake i keksiće. Uz pomoć teta kuharica, koje su ispekle kolače, svi učenici su ih zajedno blagovali u vrijeme užine. Učenici su uživali u zajedničkoj aktivnosti te veselju nije bilo kraja.

Na fotografijama pogledajte djelić radosti.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

Školski medni dan

Školski medni dan obilježen je 7. prosinca 2018. u osnovnim školama na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Učenicima prvih razreda osnovnih škola podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med volumena 370 mL, edukativnom slikovnicom i letkom.

Na obilježavanju ‘mednog dana’ u zagrebačkoj Osnovnoj školi Kajzerica, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić podsjetio je na nedavno predstavljenu nacionalnu staklenku, koja domaćim pčelarima pomaže u konkurenciji sa stranim medom na tržištu.

Ciljevi školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su povećanje unosa meda u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje u...

Više...

Večer matematike

U četvrtak 6. prosinca u našoj školi je, već tradicionalno, održana Večer matematike, kao i u mnogim školama diljem Hrvatske. Naša škola od samih početaka sudjeluje u ovoj vrijednoj manifestaciji pa smo tako ove godine zabilježili 5. večer matematike zaredom. Večer matematike namijenjena je popularizaciji matematike i znanosti i stoga je vrijedan događaj na kojemu su s jednakim žarom sudjelovali i učenici i njihovi roditelji i učitelji škole.Nešto smo novo naučili, skupljali smo žigove za svaki točno riješen zadatak i zajedno se zabavili. Tko kaže da matematika nije zabavna?

U galeriji pogledajte djelić Večeri matematike.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

Malo drukčija lektira u 2.a

Ratko Zvrko: Grga Čvarak

„…čas je tu, čas je tamo, čas je u papirnati tuljac stao…“

Ovaj vrckavi, radoznali, svima dobro znani dječak Grga, ovog je puta pomogao našim drugašićima prepoznati dijelove pjesme, odabrati najdraže stihove te izraditi malo drugačiji lektirni izričaj.

Više...

Gost u učionicama

Danas je sve naše učenike posjetio poseban gost noseći prigodne darove i vesele priče. Učenici su ga rado primili u svojim učionicama, veselili se s njime i ponegdje zapjevali pjesmice, a odasvud se orilo veselje. 

Više...

Pohvale našim učenicima na Likovnom natječaju Velikani hrvatske prošlosti

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, u prostorima OŠ Grigora Viteza održala se svečana promocija za Likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“.

Učenici su imali zadatak prikazati portret našeg istaknutog i povijesno značajnog znanstvenika, vizionara i umjetnika-  Ruđera Josipa Boškovića.

Za svoje jedinstvene izričaje u likovnim radovima u našoj školi pohvaljeni su:

  • učenica Marija Crnogorac, 1.a razred (učiteljica produženog boravka Sandra Bašić),
  • učenica Anamarija Ujević, 1.d razred (učiteljica Danijela Cerjan) te
  • učenik Vito Frangen, 2.a razred (učiteljica Gabrijela Zagoršćak Peroković).

Više...