Projekt Školjka dobrote

U srijedu 28. studenog 2018. g., u sklopu projekta Školjka dobrote – mala škola poduzetništva i volontiranja, u našoj školi održana je suradnja sa zajednicom Cenacolo iz Vrbovca. Cilj ove suradnje bio je edukativan, u želji da  naše učenike podučimo poduzetništvu, volontiranju i humanitarnom djelovanju.

Program predvođen kordinatoricama projekta održan je u tri dijela, a nazvali smo ga „Anđeo čuvar“. Cilj nam je bio potaknuti naše učenike da se u vlastitom odrastanju oslanjaju na svoje anđele čuvare, a to su njihovi roditelji, bake i djedovi, učitelji i prijatelji. Ukrasi koje smo izrađivali uglavnom su imali poveznicu s likom i lijepim porukama anđela kao što su ljubav, sreća, radost, mir, nada i sl.

Od 15:00 do 16:00 sati u veselom raspoloženju održane su tematske radionice zajednice Cenacolo za učenike sedmih i osmih razreda. Predstavnici Cenacola podučili su naše učenike izradi svojih prekrasnih i originalnih ukrasa. Radionicama Cenacola podrška su bili i naši vrijedni učitelji: Silvana Češljar, Eva Pešić, Sunčana Mumelaš, Krešo Vučić i Ines Sakač koji su vodili vlastite radionice. Sa svojim učenicima izradili su bookmarkere, pločice s anđelima, narukvice s anđeoskim porukama i čestitke te tako dali doprinos ovoj lijepoj humanitarnoj priči.

Od 16:30 do 17:00 sati održana je poučna i vesela  priredba te motivacijski govor članova Cenacola. Priredbu su otvorili naši roditelji recitacijom „Anđeo“ nakon koje je slijedio igrokaz sjena pod nazivom „Priča o znatiželjnoj Jani“. Zatim je uslijedila dirljiva i poučna točka pod nazivom „Moj lipi anđele“ u izvedbi školskoga zbora predvođenog učiteljem Robertom Šepecom uz prigodnu koreografiju dviju učenica 4.b razreda.

Nakon pjesme članovi zajednice Cenacolo održali su kratki motivacijski govor u kojem su se nadovezali na pouku prethodnih točaka i pozvali naše učenike na poslušnost i poštovanje svojih roditelja, na učenje, stvaralaštvo i radosno odrastanje. Priredba je završila u veselom raspoloženju uz pjesmu „Život nije siv“. Upriličena je zajednička koreografija s balonima za učenike, roditelje i učitelje naše škole. Svi smo nakon priredbe bili ispunjeni posebnom radošću, osjećali smo posebnu čaroliju kao da nas je uistinu svojim krilima dotaknuo  anđeo čuvar,  protagonist naše priče.

Od 17:00 do 18:00 sati u predvorju škole bila je humanitarna izložba izrađenih proizvoda u radionicama. Roditelji i učenici su imali mogućnost pogledati prekrasne ukrase i dobrovoljno donirati novčana sredstva za neke od njih.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Prikupljena donacija roditelja uplaćena je u  humanitarne svrhe za pomoć zajednici Cenacolo.