Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; countdown_clock has a deprecated constructor in /home2/oskajzer/arhiva.oskajzerica.hr/wp-content/plugins/countdown-clock/countdown-clock.php on line 34

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WP_Categories_to_Tags has a deprecated constructor in /home2/oskajzer/arhiva.oskajzerica.hr/wp-content/plugins/wpcat2tag-importer/wpcat2tag-importer.php on line 31

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SMTheme has a deprecated constructor in /home2/oskajzer/arhiva.oskajzerica.hr/wp-content/themes/forchildren/inc/library.php on line 2
oskajzerica

Učenici osmih razreda sudjelovali na terenskoj nastavi u Vukovaru i osvojili prvo mjesto u kvizu znanja

Učenici osmih razreda naše škole 24. i 25. listopada bili su na terenskoj nastavi te posjetili hrvatski grad heroj Vukovar.

Na taj način su sudjelovali u  projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“. Cilj je projekta učenike osmih razreda, kroz dvodnevne posjete Vukovaru, učiti o vrijednostima Domovinskoga rata i Bitke za Vukovar. Posjet i nastava u Vukovaru uključivali su predavanja o Domovinskom ratu u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar, posjet Muzeju vučedolske kulture te posjete važnim lokalitetima Domovinskog rata.

Prvog dana terenske nastave učenici su sudjelovali na predavanjima o Domovinskom ratu te su posjetili Muzej vučedolske kulture. Nakon ručka, nastavnog dijela i smještaja u hostel uslijedili su zabavni sadržaji.

Drugog dana terenske nastave nakon doručka, uslijedio je obilazak Vukovarske bolnice, Memorijalnoga groblja branitelja, Spomen-doma na Trpinjskoj cesti, Spomen-doma Ovčara, Masovne grobnice Ovčara te obilazak MCDR-a Vukovar – bivše vojarne 2014. VU brigade gdje su odslušali predavanje o opasnosti mina koje ih je posebno zainteresiralo. Učenici su na svim predavanjima aktivno sudjelovali te su na kraju na kvizu znanja o Domovinskom ratu osvojili prvo mjesto.

Nakon ručka i predavanja u Školi Mira gdje su odslušali predavanje o važnosti očuvanja mira uslijedio je kviz o Domovinskom ratu u Vukovaru. Predstavnici naše škole su bili Mare Brajević i Mihovil Čakarun koji su nas učinili ponosnima i pokazali veliko znanje te osvojili 1. mjesto.

U Zagreb smo se vratili ne samo ponosni na prvo mjesto nego punog srca i ponosa na sve ljude Domovinskog rata i sve ljude Vukovara. Zahvalni za mir koji danas imamo. Zahvaljujući hrabrima. Vukovar u našim srcima!

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript