Monthly Archives listopad 2018

Ježeva kućica za druge razrede

U petak 26. listopada naši su drugašići posjetili Zagrebačko kazalište lutaka i pogledali lutkarsku predstavu „Ježeva kućica“. Glavni lik ove šumske priče, Ježurka Ježić;  simpatičan i bodljikav lovac, našim je učenicima poručio koje su plemenite osobine i što je njemu najdragocjenije na svijetu.

Više...

European Quality Label for the excellence of the work in the eTwinning project “Let’s Be Lanterns”

Čestitamo učiteljici Lidiji Žugčić na priznanju eTwinning tima za rad na projektu.

etw_europeanqualitylabel_125934_hr

Prenosimo čestitku u cijelosti:

Congratulations! Your school has been awarded the European Quality Label for the excellence of the work in the eTwinning project “Let’s Be Lanterns”.

This means that your work, the work of your students and your school have been recognised at the highest European level.

As a result you will receive a certificate which you can attach to your website(s) and display in a prominent position in your school. Also, your project will be displayed in a special area on the European Portal at www.etwinning.net.

Once again congratulations on this unique achievement and I hope that we may meet at one of the eTwinning events during the year.

With my...

Više...

Dan jabuka

Povodom Dana jabuka, u 2.c razredu održana je edukativno-zabavna radionica s QR kodovima.

Cilj radionice bio je isticanje važnosti jabuke u prehrani te prikupljanje informacija o jabukama. U radionici su sudjelovali roditelji i djeca. Osim što se istraživalo mobitelima, pisalo, crtalo, rezalo i lijepilo, prezentiralo plakatima, održan je i ples s jabukama. Kušali su se razni proizvodi od jabuka. Vrijedne ruke naših mama, baka i učiteljica ispekle su pite, štrudle, rolade, torte, jabuke u šlafroku i još mnogo toga. Grickao se čips, sladilo se bombonima i pio se sok od jabuka.

Svi su se dobro zabavili i istraživanjem upoznali nove sadržaje o jabukama.

Više...

DANI KRUHA U TEHNIČKOM MUZEJU

Učenici drugih razreda, zajedno s učiteljicama, dana 18. i 19. listopada posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla.

Povodom Dana kruha, sudjelovali su na radionici na kojoj su naučili sve o dugom putu od pšenice do kruha.

Učenici su upoznali razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje kruh. Posijali su pšenicu, na ručnom žrvnju su samljeli pšenicu te su na kraju zamjesilo tijesto za kruh.

Za uspomenu, s radionice su ponijeli malu vrećicu sa pšenicom.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji i kratkom videu:

Više...

Škola u prirodi za učenike trećih razreda

Učenici trećih razreda bili su u Školi u prirodi na Sljemenu od 9. do 12. listopada. Učili su, šetali se, igrali se i dobro se zabavljali. Kako im je bilo, pogledajte u galeriji.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Više...

Naša zelena škola

Obilježavanje Međunarodnog dana zelenih škola povezano je s globalnim pokretom Green Apple Day of Service koji se u cijelom svijetu održava na inicijativu nacionalnih Savjeta za zelenu gradnju.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U srijedu 10. listopada 2018., četvrtu godinu za redom, učenici su sa svojim učiteljima obilježili Dan zelenih škola. Sunčana Mumelaš, voditeljica ovog hvalevrijednog projekta, pripremila je i ponudila učiteljima i učenicima teme koje su ove godine bile povezane s recikliranjem tekstila i drveta.

I ove su nam  godine pomogli naši stalni suradnici iz tvrtki Moj balkon i Biljkoborci. Zahvaljujemo i tvrtkama Vrtlarija Pecina za donaciju zemlje i supstrata za žardinjere, Samoborskom vrtu koja nam je darovala bilje za žardinjere i vrtnu zemlju za kokedame...

Više...

Obilježavanje Međunarodnoga dana zelenih škola

„Green Apple Day of Service“ je globalni pokret čiji je osnovni cilj djeci osigurati škole u kojima će biti čišći i zdraviji zrak koji udišu, u kojima će se štedjeti energija i prirodni resursi, gdje će djeca biti inspirirana sanjati o boljoj i sretnijoj budućnosti.

Obilježavanje Međunarodnog dana zelenih škola povezano je s globalnim pokretom Green Apple Day of Service. Hrvatska je također dio ovog projekta koji  se u cijelom svijetu organizira po sedmi put, kao dio Globalne koalicije za zelene škole pokrenute od strane World Green Building Council organizacije (www.worldgbc.org). Više od milijun volontera u 80 zemalja sudjelovalo je u projektu od 2012. godine kao potpora održivosti u školama.

U našoj će se školi u srijedu 10. listopada  2018...

Više...

Svjetski tjedan Svemira

Učenici 3.c razrednog odjela obilježili su Svjetski tjedan Svemira.

Svoje sudjelovanje zabilježili su i u samoj organizaciji prijavom na http://www.worldspaceweek.org koju prate mnoge organizacije pa tako i mnogobrojne osnovne škole širom svijeta. Učenici 3.c razrednog odjela proveli su zanimljiv integracijski dan. Započeli su interpretacijom animiranoga filma Profesora Baltazara Zvjezdani kvartet. Učenike je nasmijala letjelica profesora Baltazara te su na satu likovne kulture odlučili na plohi dizajnirati letjelice pomoću kolaž papira i časopisa koje bi se vjerojatno svidjele i samom profesoru Baltazaru. Na satu prirode i društva orijentirali su se pomoću Sunca te naučili orijentaciju u prostoru pomoću zvijezde Sjevernjače...

Više...

Veliko je srce naše škole kad učitelji pokraj nas stoje!

Danas smo u našoj školi obilježili Dan učitelja.

Tijekom rujna učenici koji pohađaju glagoljašku skupinu marljivo su oslikavali platnene eko torbe glagoljaškim slovima. Svaki je učitelj tako dobio torbu s početnim slovom svojega imena. Učenici su 7.c razrednog odjela na satu razrednika za svakog učitelja naše škole izradili personalizirani straničnik pisan glagoljicom. U godini koja je posvećena baštini na taj smo se način zahvalili svim našim učiteljima. Tijekom drugog školskog sata ravnateljica škole obratila se svim učiteljima istaknuvši njihov trud i energiju koju ulažu u poučavanju učenika. Učenici 7.c i učenici-glagoljaši tijekom trećeg sata ušli su u svaku učionicu te su se također prigodnim riječima obratili učiteljima i darovali im torbu i straničnik...

Više...

Prometna Učilica u našoj školi

I ove školske godine, u našoj školi održat će se radionice Prometne Učilice.

Vrijedni djelatnici Prometne Učilice i MUP-a će uz pomoć web aplikacije upoznati naše učenike  s prometnim propisima i pravilima te osnovama prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu s ciljem unaprjeđenja njihove sigurnosti.

Sudionici radionica su učenici od 5. do 8. razreda koji će od utorka, 9. listopada pa sve do kraja tjedna imati priliku mnogo naučiti o sigurnom sudjelovanju u prometu te provjeriti naučeno rješavajući vježbe.

Kako se ponašati kao pješak, što je važno znati jednom biciklistu, na što paziti kad se putuje javnim prijevozom i školskim autobusima – samo su neke od tema o kojima će se pričati. Učenici se mogu uključiti i u 10...

Više...