Obilježavanje Međunarodnoga dana zelenih škola

„Green Apple Day of Service“ je globalni pokret čiji je osnovni cilj djeci osigurati škole u kojima će biti čišći i zdraviji zrak koji udišu, u kojima će se štedjeti energija i prirodni resursi, gdje će djeca biti inspirirana sanjati o boljoj i sretnijoj budućnosti.

Obilježavanje Međunarodnog dana zelenih škola povezano je s globalnim pokretom Green Apple Day of Service. Hrvatska je također dio ovog projekta koji  se u cijelom svijetu organizira po sedmi put, kao dio Globalne koalicije za zelene škole pokrenute od strane World Green Building Council organizacije (www.worldgbc.org). Više od milijun volontera u 80 zemalja sudjelovalo je u projektu od 2012. godine kao potpora održivosti u školama.

U našoj će se školi u srijedu 10. listopada  2018. obilježiti Međunarodni dan zelenih škola (http://www.greenapple.org/green-school-0) po četvrti put. Projekt se temelji na donatorstvu, volonterstvu i dobroj volji djece i roditelja i svih ostalih koji svojim doprinosom mogu pomoći u realizaciji projekta. Učenici i učitelji tijekom rujna i listopada već rade na pripremanju izložbe i kratkog svečanog programa.

Pokret zelenih škola donosi održivost u život u učionici i potiče zajednice da rade zajedno prema budućnosti koja je zdravija za ljude i planetu.

Više informacija o projektu je dostupno i na web stranicama:

www.mygreenapple.org  

www.centerforgreenschools.org