Monthly Archives rujan 2018

ZAVRŠNA SVEČANOST NATJEČAJA MOJA PRVA KNJIGA

U Domu HV Zrinski, u Karlovcu  27. rujna 2018. održana je završna svečanost natječaja Moja prva knjiga.  Na svečanosti je sudjelovao i Niko Vučina, naš osmaš, koji u ovom natječaju sudjeluje drugi put i to ponovno uspješno osvojivši treću nagradu. Njegova mentorica i prof. hrvatskoga jezika Stanka Svetličić ponosna je na Nikin uspjeh, a o Nikinom osebujnom pisanju i crtanju kaže da najbolje govori njegovi radovi. Priča Netko mi je reko da je najvažnije biti eko maštovit je uradak koji govori o važnosti čuvanja okoliša, prijateljstvu i ljubavi. Zanimljivo je kako se Niko služi igrom riječi pa se profesor Zlatko Likovac u tekstu pojavljuje kao Z.Likovac. Vješt je i u opisivanju, a crteži su detaljni i realni s jakim kontrastom i elementima stripa...

Više...

POZIV ZA ČLANOVE VIJEĆA RODITELJA

Poštovane, poštovani,

obavještavamo vas da će se druga Sjednica Vijeća roditelja u školskoj godini 2018./2019.

održati u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine s početkom u 18:00 sati 

u prostorijama (blagovaonica) OŠ Kajzerica, Zagreb, Žarka Dolinara 9.

Više...

Humanitarna aktivnost Crvenog križa Zagreb

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i ove jeseni organizira humanitarnu aktivnost Solidarnost na djelu.

Ove godine učenici će za 5 kuna dobiti gumicu za brisanje i bookmark.

Humanitarna aktivnost provodit će se od  1.10.2018. do 5.10.2018. godine.

Prikupljena sredstva  namijenjena su socijalno ugroženim građanima grada Zagreba.

Zahvaljujemo na sudjelovanju u humanitarnim aktivnostima Crvenog križa Zagreb.

Više...

Upitnik o interesu učenika osnovnih škola za obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina

Prenosimo dopis Predsjednika Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, uz suglasnost Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba                                

Poštovani/a,

pravo za odgoj i obrazovanje na svom jeziku i pismu pripadnici nacionalnih manjina ostvaruju u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina te Zakonom o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina.

Pripadnici nacionalnih manjina imaju mogućnost obrazovati se na materinskom jeziku na svim stupnjevima obrazovanja od predškolskog do visokoškolskog, stoga ističemo potrebu upoznavanja  roditelja i učenika  na jedinstvenom upitniku s ovom mogućnošću  u svim osnovim školama na području Grada Zagreba,  kako bi se utvrdio ...

Više...

UČENICI OŠ KAJZERICA NA 9.SABORU GLAGOLJAŠA „SLOVO ROGOVSKO“ U SV. FILIPU I JAKOVU

Učenici OŠ Kajzerica Tamara Čotra (7.c), Branimir Erdeljac (7.c) i Ivan Gajski (8.c) s učiteljicom hrvatskoga jezika Stankom Svetličić od 21. rujna 2018. do 23. rujna 2018. sudjelovali su na 9. Saboru glagoljaša „Slovo rogovsko“ u Sv.Filipu i Jakovu.

Učenici su se u petak poslijepodne smjestili u Turističkom naselju Croatia te prekrasno rujansko poslijepodne iskoristili za odlazak na plažu i kupanje. Uslijedio je kratak obilazak mjesta nakon čega su u staroj školi pogledali predstavu „Kod Lepanta, sunce moje“ posvećenu maestru Ljubi Stipišiću Delmati koju su izveli članovi Amaterskog kazališta Kutrata. Ljubo Stipišić Delmata, osim što je napisao tekst po kojem je navedena predstava nastala poznat je i kao jedan od začetnika Sabora glagoljaša...

Više...

Likovni rad naše učenice odabran za Međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskom gradu Narita 2018.

Na likovnom natječaju u organizaciji Hrvatskog školskog muzeja za Međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Narita 2018. u Japanu odabran je likovni rad naše učenice 5.a razreda.

Idejna misija ove međunarodne manifestacije je povezivanje djece i mladih grada Narite i Japana s djecom svijeta putem likovnog izraza. Tema Međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva Narita 2018. bila je FESTIVAL, a rad je rađen kombiniranom tehnikom, u lipnju 2018. godine, uz mentorstvo učiteljice Danijele Cerjan.

Nakon održane izložbe u gradu Nariti krajem tekuće godine stići će obavijest o rezultatima naših sudionika s pohvalnicama i nagradama nakon čega slijedi svečana dodjela nagrada u Hrvatskom školskom muzeju.

Na natječaj je pristiglo 309 radova...

Više...

Posjet Uredu pravobraniteljice za djecu

Marija, Tena, Nikola i Helena, učenici 4. c s učiteljicom Vanessom Golubić u ponedjeljak su 10. rujna 2018., kao predstavnici razrednog odjela, posjetili Ured pravobraniteljice za djecu. Kao uvod u razredni projekt „Škola za nas“ poželjeli su se bolje upoznati s radom tog Ureda. Gospođi Helenci Pirnat Dragičević predstavili su svoj ovogodišnji projekt koji se bavi mogućnostima ostvarivanja „škole kakvu bi učenici željeli“ te joj vezano uz isti postavili niz pitanja. U Uredu ih je dočekala pravobraniteljica i njezina savjetnica Maja Flego. U ugodnom razgovoru, u kojem su obje sugovornice dale podršku projektima iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, učenicima su dale odgovore na niz pitanja vezana uz zaštitu prava djece...

Više...

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Poštovani roditelji,

tijekom prvog i polovice drugog tjedna nove nastavne godine utvrdili smo veliki broj kašnjenja učenika na nastavu.

Podsjećamo na obvezu pridržavanja Pravilnika o kućnom redu koji regulira početak nastave i vrijeme dolaska učenika u školu.

Nepravovremeni dolazak na nastavu, kašnjenje na istu i/ili dolazak u školu nakon početka nastave uzrokuje neopravdani izostanak.

S obzirom da se kašnjenjem remeti nastavni proces, molimo da zajedno s učenicima škole obratite pozornost na pravovremeni dolazak u školu te spriječite daljnje kašnjenje na nastavu i posljedice koje iz toga proizlaze.

Hvala.

 

 

Više...

OBAVIJEST O DODATNIM NASTAVNIM MATERIJALIMA

Poštovani roditelji učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda,

obavještavamo vas da je za potrebe nastave Likovne kulture potrebno nabaviti likovne mape u izdanju Školske knjige.

 

Poštovani roditelji učenika petih razreda,

obavještavamo vas da je za potrebe nastave Geografije potrebno nabaviti geografski atlas u izdanju Školske knjige. Napominjemo da će isti biti potreban za nastavu Geografije tijekom cijelog osnovnoškolskog školovanja.

 

Više...

PROVJERA PLIVANJA

Učenici drugih razreda u četvrtak, 13. rujna 2018., ići će na provjeru plivanja na bazen Mladost u Sportskom parku Mladost.

Termini provjere su u 11:00 sati (prva grupa) i u 12:00 sati (druga grupa).

Prva grupa učenika (2.b i 2.d razred) kreće ispred škole u 10:30 sati. Planirani povratak je oko 12:30 sati.

Druga grupa učenika (2.a i 2.c razred) kreće ispred škole u 11:30 sati. Planirani povratak je oko 13:30 sati.

Više...