Ljepote zagorskog kraja

Prošlogodišnju priču o Hrvatskom zagorju koju su učenici tada petog razreda započeli na Hušnjakovu brdu produbili su novim saznanjima o Trakošćanu i Varaždinu. Na jednodnevnoj terenskoj nastavi imali su prilike svjedočiti o ljepotama zagorskoga kraja. Učenici su posjetili Dvorac Trakošćan iz 13. stoljeća.

Osim po Dvorcu, ovaj je kraj poseban i po prirodnim ljepotama koje u ovo proljetno vrijeme posebno blistaju.

Nakon Trakošćana uslijedio je posjet Varaždinu. Ondje su obišli gradsko groblje koje slovi za jedno od najljepših groblja u Europi. U hladu tvrđave Stari grad zaigrali su društvene i sportske igre. Uz stručno vodstvo učenici su slušali zanimljivosti o varaždinskim crkvama. Imali su priliku vidjeti unutrašnjost katedrale. Na glavnom gradskom trgu jeo se sladoled i promatrale klasicističke palače Wasserman-Kreuz i Herzer. U palači Herzer smješten je i  Entomološki odjel. Ondje su učenici sudjelovali u interaktivnom predavanju o kukcima, a zatim pogledali impozantan postav kukaca u šumi, na livadi, na vodi, noću, u zemlji.

Ovu će terensku nastavu učenici zasigurno pamtiti i po odličnoj atmosferi u autobusu u kojem se pjevalo cijelim putem do Zagreba.