Gornjogradske priče

U utorak 29. svibnja učenici 3.a i 3.c razrednog odjela posjetili su Gornji grad. Ovim obilaskom završili su razredni projekt Zagreb u srcu.

Gornjogradske priče obuhvaćaju edukativni, interaktivni, kostimirani obilazak zagrebačkog Gornjeg grada namijenjen učenicima trećih razreda osnovne škole. Učenike kroz ulice Griča i njegovu povijest, umjesto turističkih vodiča, vode dvoje glumaca koji kroz kazališnu igru predstavljaju važnije likove vezane uz zagrebačku prošlost i gornjogradske znamenitosti. Po dolasku na Gornji grad, učenici su se kostimirali u srednjovjekovne obrtnike. Na taj su način postali građani srednjovjekovnog Gradeca. Vodstvom glumaca, obilazeći gornjogradske znamenitosti, ponavljali su i utvrđivali činjenice iz zagrebačke prošlosti koje su otkrivali provodeći razredni projekt.

Gornjogradska šetnja završava u Mletačkoj ulici, u Meštrovićevom muzeju. Tamo su sudjelovali u kreativnim radionicama i u malom kvizu znanja gdje su pokazali što su naučili o prošlosti Zagreba.

Njihova zadovoljna i nasmiješena lica pokazala su da smo provođenjem projekta i izvanučioničkom nastavom kod učenika osvijestili važnost očuvanja kulturno-povijesnih spomenika zavičaja.