Monthly Archives svibanj 2018

Posjet Andautoniji

Arheološko nalazište Andautonija predstavlja jedinstveno mjesto zanimljive povijesti. Pokraj naselja Ščitarjevo, na prostoru od 2500 četvornih metara, vidljivi su ostaci starog antičkog grada iz doba Rimskog carstva (1. – 4. stoljeće), a od 1994. godine ovdje je otvoren arheološki park gdje su učenici mogli razgledati ostatke dijelova rimskog grada.

  

Više...

Okrugli stol: Kako je biti u 5. razredu?

Dana 24. 5. 2018. učenici 4. i 5. razreda razgovarali su kako je to biti u 5. razredu. Učiteljica Danijela Cerjan je bila moderator okruglog stola koji je učenicima bio vrlo interesantan i poučan. Puno pitanja i veliki interes za temu pokazali su učenici 4. razreda, a petaši su spremno i strpljivo sve odgovarali. Hvala petašima na ovoj suradnji i učiteljici Evi Pešić.

   

Više...

Trećaši naše škole posjetili DENTEX 2018.

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM), u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i ove je godine organizirala bienalne međunarodne dentalne izložbe – DENTEX 2018.

Više...

Pohvale i nagrade na likovnoj izložbi „Tradicija i suvremenost – otvori oči i vidi svijet” u Muzeju Mimara

Na ovogodišnjem likovnom natječaju „Tradicija i suvremenost – otvori oči i vidi svijet” koji raspisuje UHULI – Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe, odabrana su i četiri likovna rada učenika naše škole.

Više...

Obavijest za roditelje

Otvoreni dan za roditelje, koji se inače održava zadnju srijedu u mjesecu, ovaj će mjesec biti održan u utorak, 29. svibnja.

Više...

Modelarska liga

U Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke održana je županijska razina natjecanja pod imenom Modelarska liga. Riječ je o ekipnom natjecanju učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Zagreba provodi od školske godine 2012./2013. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

 

Na natjecanju sudjelovalo je 70 učenika podijeljenih u 35 ekipa, u pratnji mentora. Našu školu predstavljali su učenici 7. b razrednog odjela Mia Bagarić i Eugen Belašković  te učenici 6...

Više...

Državna Smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja

U ponedjeljak 21. svibnja 2018. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održana je državna Smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.

Više...

Posjet Hrvatskom šumarskom institutu

Hrvatski šumarski institut povodom 8. Dana otvorenih vrata raspisao je Likovni natječaj na temu „Šuma, čuvarica Zemlje!“.

  

Više...

Alisa u Zemlji čudesa

Učenici petih i šestih razreda, u pratnji osam učitelja, posjetili su 16. svibnja Zagrebačko kazalište mladih. Učenici su pogledali izvrsnu predstavu za sve generacije – Alisu u Zemlji čudesa.

 

Više...

Haiku kraj mogile 2018.

Haiku je tradicionalni japanski oblik poezije i smatra se najkraćim oblikom poezije na svijetu – sastoji se samo od tri stiha.

Više...