Modelarska liga

U Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke održana je županijska razina natjecanja pod imenom Modelarska liga. Riječ je o ekipnom natjecanju učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Zagreba provodi od školske godine 2012./2013. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

 

Na natjecanju sudjelovalo je 70 učenika podijeljenih u 35 ekipa, u pratnji mentora. Našu školu predstavljali su učenici 7. b razrednog odjela Mia Bagarić i Eugen Belašković  te učenici 6.a razrednog odjela Leon Cvitić i Patrik Rac sa mentoricom Ines Delač,  učiteljicom tehničke kulture. Svi su pokazali veliku volju i spretnost u modeliranju.

Svi sudionici natjecanja su u 3 sata izrađivali isti zadatak – kutiju za uredske potrepštine. Prilikom ocjenjivanja povjerenstvo je vrednovalo sljedeće elemente: preciznost i urednost izrade i spajanja pozicija uratka, organizaciju radnog mjesta, inovativnost i dizajn dovršenog uratka, pravilnu uporaba alata i strojeva te funkcionalnost same tvorevine.

   

Čestitamo našim modelarima te im želimo još puno uspjeha u sljedećem kolu lige!