Državna Smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja

U ponedjeljak 21. svibnja 2018. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održana je državna Smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.

Smotru su otvorili viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje gospođa Nevenka Lončarić-Jelačić i gospodin Tomislav Ogrinšak, a nakon pozdrava domovini uvodne su riječi učenicima i njihovim mentorima uputili voditeljica Službe za građane Hrvatskog sabora te predstavnici Muzeja suvremene umjetnosti i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  

Uvodnim riječima istaknuli su važnost provođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u školama te važnost razvijanja učeničkih kompetencija za rješavanje problema lokalne zajednice, poduzetnosti i društvene suradnje.

Našu školu na Smotri su predstavili Marija Jakić, Tena Pejić, Nikola Radnić i Helena Tenčić, učenici 3. c razrednog odjela s projektom Zagreb u srcu.

  

Pred prosudbenim povjerenstvom prezentirali su sve aktivnosti koje su provodili kako bi ostvarili cilj projekta – osvješćivanje važnosti očuvanja kulturno povijesnih spomenika zavičaja. Poticanje znatiželje, za otkrivanjem novih podataka, istraživanje, uporaba različitih vrsta podataka, zajedničko donošenje odluka, suradničko učenje, prihvaćanje zajedničkih pravila i dogovora, poštivanje mišljenja drugih….samo su neke od vrijednosti ovog projekta koje su istaknuli naši trećaši.

U svom izlaganju bili su sigurni i uvjerljivi te zaslužili pohvalu za ukupnu kvalitetu projektnog zadatka, njegovu obranu i aktualnost teme.