Monthly Archives travanj 2018

Zelena čistka

Zelena čistka” – Jedan dan za čist okoliš, naziv je ekološke akcije kojom se Hrvatska već sedmu godinu za redom pridružuje globalnom ekološkom pokretu “Let’s do it”  koji se provodi diljem svijeta s ciljem uključivanja najvećeg broja volontera u veliku akciju čišćenja odbačenog otpada u okolišu.

Više...

Muzej Dražena Petrovića oduševio naše osmaše

U petak, 27. travnja naši su osmaši posjetili Muzej Dražena Petrovića.

Dražen Petrović je bio jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji hrvatski košarkaš. Rođen je u Šibeniku 1964. godine te je svoje vještine iskazao u hrvatskim klubovima poput Cibone i Šibenika.

Više...

Dan planeta Zemlje

Učenici 2. c razrednog odjela obilježili su Dan planeta Zemlje 23. travnja. Akcija pod nazivom Mislim zeleno rezultirala je njihovim sijanjem sjemena po vlastitom izboru. Posao malog vrtlara shvatili su jako odgovorno.

Više...

Srebrne košarkašice

Košarkašice OŠ Kajzerica, u kategoriji 7. i 8.razreda, druge su na Državnom Prvenstvu osnovnih škola u Poreču! Prvu su utakmicu protiv Podravca iz Virja cure pobijedile 42:31 da bi u drugoj utakmici izgubile od OŠ Ravne Njive iz Splita 19:28. Poluzavršnicu je Kajzerica odigrala protiv Lovrekica iz Petrinje i pobijedila rezultatom 30:24, čime su se naše djevojke plasirale u finale.

 

Više...

Natjecanje Europa u školi 2018.

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska 24. puta su organizirali međunarodno i nacionalno natjecanje za učenike i mladež Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Okvirna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je:
2018. Europska godina kulturne baštine
RAZMISLI – ŠTO ČINI EUROPU?

Više...

Učenici 6.b u Botaničkom vrtu

U srijedu, 18. travnja, učenici 6.b razrednog odjela su u sklopu Festivala znanosti u pratnji razrednice Nikoline Skenderović i učiteljice Prirode Ive Juršić Uravić posjetili Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

   

Više...

Bajka Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće 2018.

Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće smotra je stvaralaštva darovitih učenika osnovne i srednje škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području i učitelja koji se ističu svojim radom.

Program Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće obuhvaća rad u radionicama jezično-umjetničkog područja u korelaciji s nastavnim sadržajima. Sve radionice u sedmodnevnom radu ostvaruju unaprijed dogovorenu temu koja je ove godine bila Godišnja doba, koju dalje razrađuju izražajnim sredstvima karakterističnim za pojedino kreativno područje: riječzvuksliku i pokret.

Više...

Učenici 3. b razrednog odjela u Gornjogradskim pričama

Učenici 3. b razrednog odjela sudjelovali su 19. travnja 2018. godine u obilasku Gornjega grada u sklopu projekta Gornjogradske priče.

     

Više...

Odličan nastup naše dramske skupine 8. razreda na “Theaterspiele” u HNK-u Varaždin

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 14. travnja održana je Smotra dramskih igra na njemačkom jeziku “Theaterspiele”.Odličnim se nastupom predstavila i naša dramska skupina 8. razreda.

Više...

Kajza tim osvojio treće mjesto na natjecanju Zagreb u mom srcu

Natjecanje „Što hoću, mogu!“ je natjecanje koje već 6. godinu zaredom organizira Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Natjecanjem se želi potaknuti kreativnost i originalnost učenika te razviti i unaprijediti njihove prezentacijske vještine.

Više...