Muzej Dražena Petrovića oduševio naše osmaše

U petak, 27. travnja naši su osmaši posjetili Muzej Dražena Petrovića.

Dražen Petrović je bio jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji hrvatski košarkaš. Rođen je u Šibeniku 1964. godine te je svoje vještine iskazao u hrvatskim klubovima poput Cibone i Šibenika.

Osim u domaćim klubovima, Dražen je umjetnost košarke demonstrirao u španjolskom klubu Real Madrid te u NBA ligi igrajući za klubove Portland Trail Blazers i New Jersey Nets.

Tragično je poginuo u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Muzejsko-memorijalni centar svečano je otvoren 7. lipnja 2006. godine. Muzej je bio ideja Draženovih roditelja, a projektirali su ga poznati arhitekti Andrija Rusan i Nikša Bilić. Muzejsko-memorijalni centar vodi Zaklada Dražen Petrović predvođena njegovom obitelji.

Osim brojnih trofeja, dresova i ostalih košarkaških predmeta, učenici su imali priliku pogledati i dokumentarni film koji opisuje Draženov život te njegove košarkaške uspjehe. Pored Muzeja nalazi se sportska dvorana nazvana prema Draženu.

 

Učenici su na dar dobili dvije košarkaške lopte s likom Dražena Petrovića te dvije knjige, stripa, o životu ovog iznimnog sportaša. Također, svaki je učenik dobio i poster s Draženovim likom.