Učenici 3. b razrednog odjela u Gornjogradskim pričama

Učenici 3. b razrednog odjela sudjelovali su 19. travnja 2018. godine u obilasku Gornjega grada u sklopu projekta Gornjogradske priče.

     

Gornjogradske priče su edukativni, interaktivni i kostimirani obilazak zagrebačkog Gornjeg grada namijenjen učenicima trećih razreda osnovne škole.

    

Učenike su ulicama Griča vodili dvoje glumaca koji kroz kazališnu igru i uz kostimske preobrazbe predstavljaju povijesne likove vezane uz zagrebačku prošlost i gornjogradske znamenitosti. Po dolasku na Gornji grad učenici su odjenuli srednjovjekovne kostime obrtnika i na taj način postali građani srednjovjekovnog Gradeca.

     

Šetnja Gornjim gradom završila je u Mletačkoj ulici u Meštrovićevu paviljonu gdje su učenici uz kviz znanja ponovili sve što su naučili i doživjeli u Gornjogradskim pričama te sudjelovali u radionici na temu kiparskih djela Ivana Meštrovića.

      

Poseban se trenutak zbio točno u podne kod kule Lotrščak gdje su učenici doživjeli pucanj gričkog topa i prisjetili se legende Grički top, opisane u istoimenoj knjizi Dubravka Horvatića.  Zadovoljnih su se i nasmiješenih lica učenici oprostili od glumaca i svojih uloga srednjovjekovnih stanovnika staroga Zagreba, obogaćeni novim spoznajama o prošlosti rodnoga grada.