Bajka Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće 2018.

Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće smotra je stvaralaštva darovitih učenika osnovne i srednje škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području i učitelja koji se ističu svojim radom.

Program Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće obuhvaća rad u radionicama jezično-umjetničkog područja u korelaciji s nastavnim sadržajima. Sve radionice u sedmodnevnom radu ostvaruju unaprijed dogovorenu temu koja je ove godine bila Godišnja doba, koju dalje razrađuju izražajnim sredstvima karakterističnim za pojedino kreativno područje: riječzvuksliku i pokret.

Zadatci Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće su okupljanje darovitih učenika iz cijele Hrvatske motiviranih za rad u kreativnim radionicama, poticanje na stvaralački rad pod stručnim voditeljstvom, stjecanje znanja i spoznaja iz jezično-umjetničkog područja, poticanje kreativnosti kao komponenata darovitosti, razvijanje estetskih vrijednosti i socijalnih vještina, poticanje učitelja i nastavnika da stečena znanja i iskustva prenose u svoje škole, stručno usavršavanje voditelja izvannastavnih aktivnosti u školama…

Ove se godine Škola stvarlaštva Novigradsko proljeće održavala od 7. do 14. travnja. Priliku sudjelovanja imali su Lovro Špoljar i Jakov Glavač, učenici 8. razreda te pedagoginja Mirela Sučević i učiteljica Andrea Bosanac. Učenik Lovro Špoljar i učiteljica Andrea Bosanac bili su polaznici scenskih radionica, učenik Jakov Glavač sudjelovao je u radu videodokumentarne radionice, a pedagoginja Mirela Sučević je bila u radionici izrade slikovnice. Svi su vrijedno radili i uživali radeći i stvarajući.

Svi su polaznici bili oduševljeni iznimnom organizacijom – od osmišljavanja večernjih programa, tjelovježbe sve do izvrsnosti rada voditelja u radionicama. Pozitivan duh i atmosfera svakodnevno su sve polaznike Novigradskog proljeća motivirale za još bolji rad. Završne su svečanosti pokazale da naša domovina ima predivnu mladost koja svoju darovitost ponekad skriva u nekim tajnovitim kovčežićima. Ovakve su škole prilika da ta darovitost izađe na vidjelo.