Kajza tim osvojio treće mjesto na natjecanju Zagreb u mom srcu

Natjecanje „Što hoću, mogu!“ je natjecanje koje već 6. godinu zaredom organizira Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Natjecanjem se želi potaknuti kreativnost i originalnost učenika te razviti i unaprijediti njihove prezentacijske vještine.

Ove je godine tema natjecanja: „Zagreb u mom srcu“. Učenici su na ovogodišnjem natjecanju prikazali, novi – svoj, turistički slogan grada i njegove posebnosti, te novu promidžbenu kampanju grada i suvenir, s ciljem poticanja na što skoriji posjet Zagrebu onih koji to još nisu učinili.

Cilj je natjecanja osvijestiti u javnosti značaj ranog odgoja i obrazovanja za poduzetništvo, u skladu s Nacionalnim okvirnim kurikulumom te Strategijom učenja za poduzetništvo.

U našem su timu bili učenici 8. razreda: Jakov Glavač, Jan Švec i Luka Počinok. Kao tim su morali izraditi promotivnu kampanju grada Zagreba koja se sastojala od: letka, PowerPoint prezentacije, slogana, suvenira i kratkog filma. Izvrsnim su letkom, prezentacijom i filmom pokazali kako se prezentira škola, kako se brane boje škole i kako treba djelovati jedan tim. Odlukom povjerenstva Kajza tim je zauzeo treće mjesto. Uz njih je cijelo vrijeme bila njihova učiteljica i mentorica Andrea Bosanac.