Na državnom natjecanju English all around osvojena dva druga mjesta

U subotu i nedjelju, 24. i 25. ožujka 2018. godine, u Zagrebu je održano nacionalno natjecanje za osnovne i srednje škole English all around.

Cilj je natjecanja poticati interes mladih za vježbanje i uporabu engleskoga jezika  kako bi se izrazili i kako bi opisali svijet koji ih okružuje. Naglasak natjecanja je na uporabi jezika, a ne na teoriji.

Ove je godine tema bila Identitet.

Na ovome je natjecanju sudjelovala i naša škola u tri kategorije, a u dvije je postigla izvrstan uspjeh.

Dramski izazov (Drama challenge) izazov je u kojem učenici u malim skupinama do 4 osobe glume dramsku igru. Pobjednik je ona skupina čiju izvedbu ocjenjivačko povjerenstvo smatra dramski i jezično najboljom.

Naša je dramska skupina učenika 8. razreda osvojila izvrsno 2. mjesto u ovoj kategoriji s predstavom Gabrielove tenisice (Gabriel’s shoes). Glumci su u predstavi bili: Danijela Džapo, Marina Škegro, Lovro Špoljar i Martin Ujević. Martin je dobio i posebnu pohvalu za glumu.

 

Izazov priče (Story challenge) izazov je u kojem su učenici morali napisati priču o identitetu. Naša učenica Alina Debogović iz 7.b razrednog odjela svojom je pričom My true identity osvojila odlično drugo mjesto.

Imali smo predstavnike i u filmskom izazovu. Naši su filmaši snimili film na temu različitih identiteta u školi te ga odlično predstavli pred povjerenstvom. Cijeli je film snimio i montirao učenik Jakov Glavač iz 8.c razrednog odjela, a u realizaciji su mu pomogle Alina Debogović i Ana Hanich, učenice 7.b razrednoga odjela.

Njihove su ponosne mentorice učiteljica engleskoga jezika Danijela Lokmer i učiteljica hrvatskoga jezika Andrea Bosanac.