Monthly Archives veljača 2018

Rezultati natječaja LIK 2018.

Učenice naše škole, koje su se plasirale na Županijsko natjecanje Lik 2018., u pratnji su učiteljice likovne kulture Lene Ivanković bile na izložbi svih odabranih likovnih radova na županijskoj razini. Na otvorenju je izložbe objavljeno kako se likovni rad učenice Danijele Majstorović upućuje na državnu razinu natjecanja.
Likovni su radovi Tonke Milanović i Anabele Jakelić dobili posebne pohvale.

Čestitamo nagrađenim učenicama i želimo puno uspjeha u daljnjem tijeku natjecanja.

   

Više...

Karlo Brčić šahovski viceprvak grada Zagreba

Dana 27. veljače 2018. završeno je Kadetsko prvenstvo grada Zagreba u šahu na kojem je, u konkurenciji do 11 godina, nastupio Karlo Brčić, učenik 4.b razrednog odjela.

Više...

Projekt učenika 4.c Čovjek – to sam ja

U sklopu projekta Čovjek – to sam ja, učenici su 4.c razrednog odjela na satovima prirode i društva, osim prezentacije svoga rada u skupinama (kojim su upoznavali različite organe i sustave organa svoga tijela), upoznavali i osjetila pomoću pokusa.
Više...

Školske odore za učenike osnovnih škola Grada Zagreba u školskoj godini 2018./19.

Poštovani roditelji,

sukladno dopisu Gradskog ureda za obrazovanje, a vezano uz nabavku školskih odora za učenike osnovnih škola za školsku godinu 2018./19., u ponedjeljak ćemo vam po učeniku dostaviti anketni upitnik. Ljubazno molimo da na listiću jasno naznačite pristajete li ili ne pristajete na uvođenje školske odore te da isti potpišu oba roditelja.

Više...

Natjecanje LIK 2018. Grad Zagreb – županijska razina

Na ovogodišnjem je natjecanju – izložbi LIK 2018. sudjelovalo 52 osnovne škole i jedan centar za odgoj i obrazovanje s 304 likovna rada te 9 srednjih škola s 19 radova s područja Grada Zagreba. Na županijskoj je razini odabran 151 likovni rad učenika iz 49 osnovnih škola i jednog centra za odgoj i obrazovanje te 10 radova iz pet srednjih škola.

Više...

Zagreb u srcu

Učenici 3. c razrednog odjela tijekom veljače odradili su razredni projekt Zagreb u srcu. Cilj projekta bio je istraživanjem i povezivanjem na temelju povijesnih izvora osvijestiti važnost očuvanja kulturno-povijesnih spomenika zavičaja. Projekt je započeo predavanjem tate Vukosavljevića koji je učenike upoznao sa Zagrebom prije Zagreba. Povijesn su sadržaji bili raspodijeljeni na sve nastavne predmete. U svakome od njih nešto se moglo naučiti i istražiti. Na satu Prirode i društva učenici su prepoznavali i imenovali važne kulturno-povijesne spomenike zavičaja, istraživali i povezivali na temelju povijesnih izvora (predmeta, fotografija, mapa…) te izdvajali važnije događaje i ličnosti iz prošlosti Zagreba. Nastava Hrvatskog jezika potaknula ih je na govorno i pisano stvaralaštvo. Učenici su čitali , pripovijedali i sastavljali legende u čemu ih je pratila lutka Manda. Interpretirali su pjesme o i priče o Zagrebu, a naučili su i kako pravilno koristiti enciklopediju i pronaći traženu obavijest služeći se kazalom i abecednim redom. Njegovali su pozitivan odnos prema književnome djelu te su, barem na jedan dan, postali pjesnici. U učeničkim su pisankama nastajali stihovi o Zagrebu. S posebnim zanimanjem izrađivali su „purgerski „rječnik te ga ilustrirali. Sastavljajući ga, učenici su uočili mnoštvo riječi koje i danas rabe naše bake i djedovi. Aktivnosti su nastavili na Etno grupi koju polazi većina učenika 3.c razrednoga odjela. Učenici su se nasmijali istražujući „Stare horvatske regule lepoga ponašanja“. U sažetku su istaknuli najduhovitije.

Više...

Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika

Županijsko je natjecanje iz njemačkoga jezika održano 21. veljače u OŠ Malešnica.  Našu su školu predstavljali učenici 8. razreda: Toni Vanjak, Franka Roković, Ema Pernek, Martin Ujević, Josip Galić, Danijela Džapo i Marta Ljubas.

Više...

KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu

Učenici 4. razreda, dana 16. 2. 2018., posjetili su KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu koji se održao po treći put od 14. do 18. veljače u zagrebačkom kinu Europa. U želji da za svoju najmlađu publiku stvori poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino, KinoKino Festival u nekoliko je programa pripremio niz zanimljivih filmova, radionica i događanja. Učenici su pogledali švedski dječji film Svemirski kamp redatelja Pettera Lennstranda.

Više...

Radionica Čuvari srca

Dana 16.2. 2018. u 4.d razrednom se odjelu održala radionica u suradnji s Čuvarima srca. Mama učenice Nole Galli i student medicine proveli su nas kroz razne aktivnosti.

 

Više...

Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika

Županijsko je natjecanje iz engleskoga jezika održano u OŠ Dobriše Cesarića. Našu je školu predstavljala učenica 8.c razreda Danijela Džapo koja je osvojila izvrsno 13. mjesto.

Čestitamo Danijeli na pokazanom znanju i njezinoj mentorici Danijeli Lokmer, učiteljici engleskoga jezika.

Više...