Održana Županijska smotra LiDraNo 2018. Novinarski rad naše učenice predložen za Državnu smotru LiDraNo 2018.

Županijska smotra literarnoga, dramskoga i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba – LiDraNo, prvi je puta održana školske godine 1991./1992. u Centru mladih Ribnjak. Ove godine, od 12. do 15. veljače, održana je 27. smotra LiDraNo 2018. Tijekom svih tih godina LiDraNo je opravdao prvotna očekivanja i ostvario najvažniji cilj – uvođenje mladih naraštaja u svijet stvaralaštva pisaca, glumaca i novinara.

Županijski je domaćin bila OŠ Antuna Gustava Matoša. Na županijskoj su nas razini predstavljali učenici u sva tri izraza: literarnom, novinarskom i dramsko-scenskom u kategorijama pojedinačnih i skupnih nastupa.

U literarnom je izrazu naša predstavnica bila Savanna Lončarić, učenica 6. razreda i njezin lirski izričaj Noćna šetnja šumom. U novinarskom je izrazu školu predstavljala Ema Pernek, učenica 8. razreda. Njezin novinarski rad, izvješće Kad se male ruke slože, sve se može, predložen je za Državnu smotru LiDrano 2018.

Ove smo godine imali i svoj digitalni školski list E-k@j u konkurenciji školskih listova  kojeg je predstavljala članica novinarske skupine Mare Brajević, učenica 7. razreda.

U pojedinačnom je scenskom izrazu nastupila također Ema Pernek izvodivši monolog Priče za laku noć za male buntovnice, a u dramsko-scenskom izrazu naši su predstavnici bili Luna Ritz, učenica 6. razreda i Kristijan Buljanović, učenik 7. razreda koji su izveli predstavu Začarani violinist za koju su dobili izvrsne komentare i pohvale za realizaciju.

Članovi dramske skupine 4. d razrednog odjela (Una Bosančić, Filip Cvitić,  Ema Čuljak, Dora Fudurić, Nola Galli, Lana Musa, Petar Musa, Leona Perica, Lucija Petričić, Niko Zlopaša Mužić) školu su zastupali s predstavom Kako (pre) odgojiti roditelje te prvi put osjetili kako je glumiti na pravim kazališnim daskama jer su dramsko-scenski izrazi bili izvođeni u kazalištu Vidra.

Ponosni smo na sve naše predstavnike, naše ovogodišnje LiDraNovce kao i na njihove mentorice Danijelu Cerjan, Stanku Svetličić, Majdu Tometić i Andreu Bosanac.