„Stih i nota, sto divota“ Učenici OŠ Kajzerica na 24. Hrvatskom dječjem festivalu u KD Vatroslava Lisinskog

24. Hrvatski dječji festival pod motom „Stih i nota, sto divota“ održan je 14. siječnja 2018. godine, kao i svih proteklih godina, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Organizatori festivala su Udruga Hrvatski dječji festival i Arija. Festival obuhvaća sva tri područja dječjeg stvaralaštva: glazbeni, likovni i literarni. Značajnost i sveobuhvatnost Hrvatskog dječjeg festivala označena je velikim zanimanjem dječjih pjevačkih zborova iz cijele Hrvatske te velikim brojem pristiglih literarnih i likovnih uradaka učenika osnovnih škola.

Stručno povjerenstvo za likovni izričaj u sastavu dr. Ivone Biočić – Mandić i prof. Vladimire Bošnjak imale su težak zadatak izabrati dvadeset najboljih između 405 pristiglih likovnih uradaka! Likovni uradci troje učenika trećih razreda naše škole: Tonija Dvornika iz 3. b razrednog odjela (mentorica Jasna Horvat) te Gregora Novaka Vukosavljevića i Tene Pejić iz 3. c razrednog odjela (mentorica Vanessa Golubić) odabrani su i izloženi u likovnoj kategoriji festivala na temu „Slikom ti pričam“. Toni je primio priznanje za oslikavanje motiva iz školske lektire „Pripovijest o dr. Doolitlu“, dok su Gregor i Tena slikali na temu „Maštograda“.  Sva tri likovna uratka učenika OŠ Kajzerica izloženi su na prigodnoj izložbi u KD V. Lisinskog te zajedno s dvadeset odabranih likovnih radova objavljeni u Zborniku  ovogodišnjeg 24. Hrvatskog dječjeg festivala.

Prije festivalskog koncerta novih skladbi u izvedbi dječjih zborova, u predvorju Velike dvorane održan je okrugli stol na kojem su  učenici i njihovi mentori, predstavili svoje uratke te primili priznanja i zahvalnice.

U petak, 19. siječnja u 12 sati u Etnografskom muzeju u Zagrebu bit će otvorena izložba  likovnih uradaka  izloženih u KD Vatroslava Lisinskog, na temu „Slikom ti pričam.“

Čestitamo malim likovnjacima s Kajzerice i njihovim mentoricama na postignutom uspjehu i sudjelovanju na 24. Hrvatskom dječjem festivalu!