Veliko srce Kajzerice

U utorak, 19. prosinca održana je humanitarna akcija u orgnizaciji HVIDR-e Maksimair Hodaj za Anitu Markuš  koju smo mi, Osnovna škola Kajzerica, odlučili svim srcem podržati. Nekoliko tjedana pripreme rezultiralo je velikim uspjehom.

Humanitarnoj akciji je nazočila i Anita sa svojom obitelji kao i članovi HVIDR-e Maksimir. Anita i njezina pratnja u školu su stigli oko 18 sati. Anitu su, osim učitelja škole, dočekale i tri učenice osmoga razreda te su zajedno posjetile Žive jaslice nakon čega su otišle u sporsku dvoranu gdje se očekivao početak humanitarne rukometne utakmice.

U prostoru blagovaonice od 18 do 19 sati održan je humaniatarni sajam na kojem su bili izloženi proizvodi i radovi svih učenika škole koji su vrijedno radili nekoliko tjedana sa svojim učiteljicama i roditeljima. Vrijedne su ruke velikih i malih  udružile snage te je sajam ponudio pregršt iznimnih i prigodnih darova čiju su vrijednost naši posjetitelji prepoznali te donirajući priloge, podržali humanitarnu akciju HVIDR-e Maksimir. Sajam je imao veliku posjećenost svih uzrasta stanovnika naselja Kajzerica.

U prostoru ispred galerije sportske dvorane, od 18 do 19 sati posjetitelji su mogli vidjeti i Žive jaslice u kojima su sudjelovali naši učenici. Mnogo je posjetitelja željelo za uspomenu imati i fotografiju te su imali mogućnost odijenuti kostime likova i tako osjetiti i biti dio božićnoga ozračja.

U 19  je sati u prostoru sportske dvorane započeo kratki program prije odigravanja humanitarne rukometne utakmice.  Na početku programa Aniti je uručen dar koji je u ime škole predala zamjenica predsjednika Vijeća učenika Ema Pernek.

Uslijedili su pozdravni govori, nakon kojih je mali zbor škole otpjevao dvije pjesmice. Nakon glazbenog trenutka, započela je humanitarna rukometna utakmica u kojoj su, osim naših učenika od 5. do 8. razreda, sudjelovali i djelatnici škole, ali i poznati rukometaši i rukometašice: Anđa Marić Bilobrk, Marija Papić, Damir Bićanić, Luka Mrakovčić, Valentino Ravnić i Matej Hrstić. Dečki igraju za Rukometni klub PPD Zagreb te su ovom prilikom donijeli majicu s potpisima svih igrača Kluba koja je bila dio humanitarne akcije. Točnije, majca je bila predmet aukcije koja je trajala tijekom utakmice, a na kraju je majicu, budućem vlasniku, posjetitelju koji je ponudio najviši iznos, uručio rukometaš Damir Bićanić.

U prvom je poluvremenu utakmice igrala ženska odrasla ekipa protiv učenika 5. i 6. razreda dok je drugo poluvrijeme odigrala muška odrasla ekipa protiv učenika 7. i 8. razreda.

U pauzi su nam se, između poluvremena, predstavile naše Kajzice Cherlidersice te košarkašice naše škole koje će i ove godine, nadamo se, postizati izvrsne rezultate i uveseljavati nas pobjedama.

Rezultat utakmice nije bio važan. Bila je važna dobrota i srčanost koju smo svi zajedno pokazali. Pokazali smo da možemo igrati za humanost.

Nakon dužeg smo iščekivanja doznali i prikupljeni iznos kojim pomažemo našoj Aniti Markuš, a on je zaista zadivljujući.  Prikupljeno je 23 171,30  kuna i 135 eura.

Cijelu humanitarnu akciju snimala je RTL televizija koja je prepoznala humanost naših učenika, roditelja, djelatnika škole i cijelog naselja Kajzerica.

Ovom prilikom OŠ Kajzerica zahvaljuje svim učenicima, roditeljima, rukometašima i rukometašicama, predstavnicima medija i djelatnicima škole što su se odazvali i podržali ovu akciju. Naselje Kajzerica, njezini stanovnici, pokazali su da imaju veliko srce, kao i učenici, djelatnici škole i profesionalni sportaši. Svi smo zajedno pokazali da se sve može kad se male ruke slože.

Zajedno uvijek možemo uspjeti.  Kada se udružimo, svijet postaje bolje i ljepše mjesto. Vjerujemo da ćemo svi ovu večer zapisati u biografije naših života.

Anita zna da ima nove prijatelje i da će joj naša vrata biti uvijek širom otvorena.