Priprema za božićnu bajku i predblagdansko razdoblje

U petak, 1. prosinca, zakoračili smo u najljepše doba godine. Vrijeme je došašća vrijeme pripreme za blagdan Božića. U novije vrijeme grad Zagreb dobiva novo ruho, nove boje, puno božićnih ukrasa i svjetla, a ljudi se druže, bivaju veseli, radosni i sretni. Veselje pršti na sve strane.

Kako bismo i mi stvorili prosinačku čaroliju u školi, organizirali smo, kao uvod u mnoštvo aktivnosti u mjesecu prosincu, radionicu učenika, roditelja i radnika škole s ciljem zajedničkog estetskog uređivanja škole i izrađivanje ukrasa koje ćemo na božićnom sajmu prodati, a prikupljene novce darovati u humanitarne svrhe.

Na ulazu u školu uređena je čarobna šuma u zimskom ruhu.

  

Naše su vjeroučiteljice s učenicima izradile prekrasne jaslice. Sestra Gita i vjeroučiteljica Ana Milas dale su posljednji čarobni dodir ovim jaslicama dok je vjeroučiteljica Daria Vlahović koordinirala izradom ostalih ukrasa u blagovaonici.

 

Ovogodišnja božićna jelka na ulazu u školu, osim estetske uloge, ima i humanitarnu notu. Božićno je drvce ukrašeno ukrasima koje su izradile učiteljice sa svojim učenicima u razredu, ali i malim i velikim plišancima koji čine dodatni ukras na našem božićnom drvcu. Drvce je vizualno osmislila i s učenicima ukrasila učiteljica razredne nastave Vanessa Golubić.

Na kraju će vremena došašća plišanci biti darovani dječici, korisnicima Doma za napuštenu i nezbrinutu djecu. Vjerujemo da će svi ti medvjedići, sobići i ostali, koji će do tada prikupiti puno pozitivne energije, istu prenijeti i toj dječici, kojoj je ona itekako potrebna.

Prigodno su uređeni panoi učeničkim radovima po cijeloj školi i razrednim odjelima.

 

Po prvi smo puta izradili veliki zidni plakat s informacijama o advenskim aktivnostima u našoj školi. Plakat su s učenicima škole osmislile i izradile učiteljica hrvatskog jezika Andrea Bosanac i učiteljica likovne kulture Lena Ivanković.

Pozornica nije još uređena do kraja, ali je postavljena i okićena živa božićna jelka. I ovdje su plišanci ukrasili božićno drvce.

U blagovaonici je škole bilo veselo. Ozračje je “ugrijala” učiteljica engleskog jezika Danijela Lokmer koja je organizirala ples i karaoke za učenike i njihove roditelje. Roditelji i učenici s pedagoginjom Mirelom Sučević, učiteljima Tomislavom Hamerom i Krešimirom Vučićem, Karlom Babuderom, Tihomirom Dragićem te učiteljicama Andreom Bosanac, Lenom Ivanković, Ivanom Pešić, Sunčanom Mumelaš, Ivom Jurišić Uravić,  Ines Delač, Evom Pešić, Vanessom  Golubić, Martinom Vuletić, Danijelom Cerjan, Gabrijelom Peroković Zagorščak, Jasnom Horvat, Jasminkom Viher, Matildom Verkić, Ivanom Miloložom, Ann Marie Popović, Majom Vladimir izrađivali prigodne ukrase koji će krasiti blagovaonicu škole i dati joj novi blagdanski izgled.

Uređena je školska zbornica i ostali prostori škole ukrasima koje su izradile vrijedne i kreativne ruke učiteljica.

   

 

Cijeli je događaj zabilježen fotoaparatom.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj radionici, roditeljima, učenicima i učiteljima te pomogli udahnuti blagdanski duh u našu lijepu školu. 

Nastavit ćemo sljedećih dana ukršavati školu, ali i božićnu jelku koja će prvi put, otkako Kajzerica postoji, biti postavljena i na javnoj površini naselja te će se još više osjetiti duh Božića.