Književni susret s Tamarom Lövey

Vrijedni novinari Osnovne škole Kajzerica sudjelovali su na književnome susretu s Tamarom Lövey. Susret je održan u Gradskoj knjižnici Savski gaj u četvrtak 2. studenoga. Koliko su naši novinari bili oduševljeni književnicom, toliko je i književnica bila oduševljena njima.

 


Naime, naši su novinari pokazali zavidno znanje književnosti, ali i povijesti. Učenica Ema Šeb iznijela je svoje rezultate istraživanja o antičkim bogovima i mitovima i tako autorici novoobjavljenoga romana Duhovite legende dala nekoliko ideja za daljnje pisanje. Kao nagradu za aktivno sudjelovanje, Ema je dobila knjigu Tamare Lövey Tisov brijeg.

Također, novinari su objasnili književnici, ali i prisutnim knjižničarima, kakve knjige vole čitati te zašto im je lektira ponekad dosadna. Na kraju ugodnoga druženja zaključili su kako je lektirne popise potrebno obogatiti suvremenim djelima koja ih neće smatrati „samo djecom novoga doba“ već im na zanimljiv način dočarati i davna vremena, odnosno priču o davnim vremenima učiniti zabavnom.